Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera. Om du tillåter alla kakor tillåter du även kakor som gör att webbplatsen fungerar bättre för dig som användare och kakor som gör att vi kan följa upp och förbättra webbplatsen. Du kan när du vill ändra vilka kakor du tillåter genom att klicka på "Hantera kakor" på sidan Kakor (cookies).
Ibland kan man behöva prata med någon, men kanske inte vill eller kan vända sig till någon i sin närhet. Då kan det vara skönt att få chatta eller ringa någon som lyssnar. Här hittar du kontaktuppgifter till olika organisationer som erbjuder stöd och hjälp via telefon eller chatt.
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska diagnoser som ADHD eller Aspergers syndrom/Autismspektrumtillstånd. På Attention finns information om diagnoser och möjlighet att hitta aktiviteter att delta i. Organisationen vänder sig både till vuxna och ungdomar
Barnombudsmannen arbetar generellt för barn och ungas rättigheter i samhället. De får inte överpröva andra myndigheters beslut, men kan informera om vilka regler som gäller och vart man kan vända sig för att få hjälp.
Stöd och råd till barn, ungdomar och vuxna. Det är gratis att ringa och syns inte på telefonräkningen.
Bris stödlinje har alltid öppet. Ring 116 111 eller chatta och mejla på bris.se.
Om du vill träffa en kurator för att få hjälp att förändra det som känns jobbigt så kan du göra det på Brismottagningen i Linköping.
Träffa en kurator, Bris webbplats
Du som är vuxen och har frågor eller känner oro för ett barn är välkommen att höra av dig till Bris kuratorer.
För vuxna om barn, Bris webbplats
Hassela Helpline är en stödlinje för anhöriga till ungdomar som riskerar att hamna i missbruk eller kriminalitet. Du som ringer kan vara anonym, och samtalen tas emot av personal och volontärer som har tystnadsplikt.
RFSL:s brottsofferjour finns för dig som identifierar dig som hbtq-person och som blivit utsatt för kränkningar, hot eller våld.
Information och stöd till barn och unga som är i kontakt med sjukvård eller socialtjänst. Det är gratis att ringa och syns inte på telefonräkningen.
Vardagar klockan 12.00–19.00
Brottsoffermyndighetens informationskoncept som vänder sig till barn som offer för exempelvis våld i åldrarna 8-17 år. Består av en webbplats, spel, filmer, trycksaker på nio olika språk och barnboken liten.
När någon i familjen dricker för mycket. Råd och stöd som vänder sig direkt till barn.
Killfrågor vänder sig primärt till ungdomar som identifierar sig som killar. Killfrågor.se är en stödjour som för stöttande, normkritiska samtal för att främja jämställdhet och förebygga våld hos unga killar. De stärker killar att söka stöd, prata om känslor och tänka och agera mer jämställt.
En mötesplats för dig med en förälder med psykisk sjukdom. Fakta, tips och forum där man kan dela erfarenheter med andra. Chatten är till för barn och ungdomar upp till 20 år.
Maskrosbarn vänder sig till barn och ungdomar vars föräldrar har missbruksbekymmer eller psykisk sjukdom.
En podcast om medberoende och dess olika skepnader och om vilken typ av hjälp som finns att få.
Orostelefonen arbetar med frågor som rör hatbudskap och radikalisering. Vi finns till för dig som är anhörig, tillhör civilsamhället eller själv är involverad i en miljö du vill lämna.
Rädda Barnens webbplats för mer information om orostelefonen
Till Självmordslinjen kan du som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord, ringa, chatta eller mejla anonymt dygnet runt, alla dagar.
Minds webbplats för mer information om självmordslinjen
Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi finns här för dig och vi lyssnar gärna. Du kan alltid vara anonym och vi har tystnadslöfte. Till oss kan du som är 13 år och uppåt vända dig, oavsett könsidentitet.
Tjejzonen vänder sig till den som identifierar sig som tjej och är mellan 10 och 25 år. Den unga bestämmer själv vad samtalet ska handla om. Det finns en särskild chatt för personer som lider av ätstörningar.
Stiftelse med syfte att hjälpa barn, ungdomar och föräldrar och anhöriga i familjer med beroendeproblematik.
Barn och unga upp till 25 år kan även kontakta oss på KIK med användarnamn: tryggabarnen. Vi finns på kik varje dag året runt och även på kvällar fram till klockan 22.00 varje onsdag, torsdag och söndag.
Vi som chattar på kik har själva erfarenhet av att växa upp i familjer där någon haft problem med alkohol, droger eller mått psykiskt dåligt.
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.
Riktar sig till barn och unga upp till 25 år som lever i någon form av sexuell utsatthet – i nära relationer, självskadar med sex, har sex mot ersättning eller utsätts för övergrepp på nätet.
Senast uppdaterad