Matsedel för särskilt boende
Vecka 46
Meny 10-16 november.
Måndag
Lunch
Korv Stroganoff med ris/kokt potatis och grönsaker.
Middag
Ugnspannkaka med lingonsylt och sallad.
Tisdag
Lunch
Fiskgratäng med hummersås och kokt potatis.
Middag
Lunchkorv med potatismos och grönsaker.
Onsdag
Lunch
Pasta med ost- och skinksås och grönsaker.
Middag
Köttfärspaj med grönsallad och kall sås.
Torsdag
Lunch
Potatis- och purjolökssoppa.
Dessert
Ostkaka med keso, sylt och grädde.
Middag
Gräddstuvad pyttipanna med stekt ägg och rödbetor.
Fredag
Lunch
Chili con carne med ris/potatis och grönsaker.
Middag
Skaldjurssoppa med aioli.
Lördag
Lunch
Dillkött med kokt potatis och grönsaker.
Dessert
Bärpaj med glass.
Middag
Bacon- och blomkålsgratäng med potatis och sallad.
Söndag
Lunch
Panerad vit fisk med dragonsås, kokt potatis och grönsaker.
Dessert
Mousse.
Middag
Mannagrynsgröt med frukt och pålägg.
Veckans lunchalternativ
Panerad schnitzel med brunsås, stekt potatis och ärtor.
Med reservation för ändringar.
Vecka 47
Meny 17-23 november.
Måndag
Lunch
Kycklinggryta med paprika, serveras med potatis/bulgur.
Middag
Bacongratäng med potatis och sallad.
Tisdag
Lunch
Raggmunk med stekt rimmat fläsk, lingon och sallad.
Middag
Kroppkakor med skirat smör och lingon.
Onsdag
Lunch
Pasta med skinksås och grönsaker.
Middag
Mannagrynspudding med saftsås.
Torsdag
Lunch
Spenatsoppa med ägghalva.
Dessert
Pannkakor med sylt och grädde.
Middag
Jansson med prinskorv.
Fredag
Lunch
Kålpudding med brunsås, kokt potatis och lingon.
Middag
Varm smörgåstårta med sallad.
Lördag
Lunch
Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Dessert
Vit choklad pannacotta med bärsås.
Middag
Grillad korv med bröd, potatismos och tillbehör.
Söndag
Lunch
Panerad schnitzel med skysås, stekt potatis och grönsaker.
Dessert
Jordgubbspaj med vaniljglass.
Middag
Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.
Veckans lunchalternativ
Köttbullar med sås, kokt potatis och grönsaker.
Med reservation för ändringar.
Vecka 48
Meny 24-30 november.
Måndag
Lunch
Fläskgryta (Gyros) med kokt potatis och grönsaker.
Middag
Ugnspannkaka med lingonsylt och sallad.
Tisdag
Lunch
Stekt falukorv med stuvad spenat och kokt potatis.
Middag
Morotssoppa med köttpålägg och frukt.
Onsdag
Lunch
Fiskgratäng med kokt potatis och grönsaker.
Middag
Bondomelett med sallad.
Torsdag
Lunch
Gulaschsoppa.
Dessert
Kesokaka med vispgrädde och sylt.
Middag
Pytt i panna med ägg och rödbetor.
Fredag
Lunch
Kalops med rödbetor, kokt potatis och grönsaker.
Middag
Paj med broccoli, skinka, toppning och sallad.
Lördag
Lunch
Köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och grönsaker.
Dessert
Chokladpudding med vispad grädde.
Middag
Pastagratäng med skinka, ädelostsås och sallad.
Söndag
Lunch
Fläskstek med gräddsås, äpplemos, grönsaker och kokt potatis.
Dessert
Cheesecake med saffran.
Middag
Hamburgare med bröd, stekt potatis och tillbehör.
Veckans lunchalternativ
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor.
Med reservation för ändringar.
Vecka 49
Meny 1-7 december.
Måndag
Lunch
Spaghetti med köttfärssås och gröna ärtor.
Middag
Potatisbullar med bacon, lingonsylt och sallad.
Tisdag
Lunch
Rotmos med rimmad fläsklägg.
Middag
Grekisk bulgurpytt med tzatsiki.
Onsdag
Lunch
Leverbiff med gräddsås, lingon, kokt potatis och grönsaker.
Middag
Köttbullar med stuvade makaroner och grönsaker.
Torsdag
Lunch
Linssoppa med saffran. Pannkakor med sylt och vispad grädde.
Middag
Kassler med potatisgratäng och grönsaker.
Fredag
Lunch
Kökets vilt-wallenbergare med trattkantarellsås, kokt potatis och grönsaker.
Middag
Räksmörgås.
Lördag
Lunch
Ugnstekt lax med hollandaisesås, kokt potatis och grönsaker.
Dessert
Toscapäron med glass.
Middag
Spenatpaj med blandsallad och kall sås.
Söndag
Lunch
Grekisk färsbiff, gräddsås, potatis och grönsaker.
Dessert
Mandariner med vispad grädde.
Middag
Grönärtsoppa med frukt och pålägg.
Veckans lunchalternativ
Panerad schnitzel med brunsås, stekt potatis och ärtor.
Med reservation för ändringar.


