Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera. Om du tillåter alla kakor tillåter du även kakor som gör att webbplatsen fungerar bättre för dig som användare och kakor som gör att vi kan följa upp och förbättra webbplatsen. Du kan när du vill ändra vilka kakor du tillåter genom att klicka på "Hantera kakor" på sidan Kakor (cookies).
Åtvidabergs kommun vill att fler ungdomar ska vara med och påverka. Vi vill tillsammans arbeta för att det ska bli bättre för dig som Ung i Åtvid. Vill du ha möjlighet att vara delaktig och ha inflytande i frågor som berör dig?
1357 är mötesplatsen för dig som är 12-19 år. Här finns en biodel, en musikstudio, en ateljé, en spel och myshörna, ett kök med scen och ett gamingrum där man kan spela dator, playstation 5 och VR.
Här finns platser för både plugg och häng, med möjligheter att ladda laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Vi har ungdomsböcker, serier och manga på både svenska och engelska, schack och även olika brädspel och bordsrollspel.
Kulturskolan erbjuder ett brett utbud av kurser för barn och ungdomar. Det finns kurser inom bild och form, teater, dans, slöjd, sång, dans och kurser i olika instrument.
Vill du bygga ut skateparken? Öppna en träffpunkt för bilburna ungdomar? Eller anordna en festival? I ungdomsrådet har du chans att påverka vad en del av kommunens pengar ska användas till.
I evenemangskalendern på finns aktuella evenemang som arrangeras i kommunen, både av kommunen, företag och föreningar.
Åtvidabergs kommun anordnar tillsammans med föreningar och verksamma aktörer inom kultur och idrott i Åtvidaberg för att ge barn och ungdomar möjligheten till en aktiv fritid under skolloven.
Här har vi samlat information om vart du som är ung kan vända dig för att få råd och stöd i olika frågor.
Här hittar du information om kommunens skolor, studie- och yrkesvägledning, feriepraktik och lediga jobb i kommunen.
Syftet med arbetet Ung i Åtvid är att möjliggöra en levande dialog med ungdomar kring frågor som rör dem. Möjlighet till inflytande och delaktighet för målgruppen är viktigt då det bidrar till goda uppväxtvillkor, en jämlik hälsa och till en social hållbarhet. Målgruppen är ungdomar och unga vuxna i åldern 13-25 år.
Utgångspunkten för arbetet med barn och ungas inflytande och delaktighet är den nationella barnrätts- och ungdomspolitiken. Barnrättspolitikens målgrupp är barn i åldern 0-18 år och ungdomspolitikens målgrupp är ungdomar i åldern 13-25 år. Barnrättspolitiken handlar om att förverkliga FN:s konvention om barnets rättigheter. Sveriges riksdag beslutade den 13 juni 2018 att konventionen om barnets rättigheter ska inkorporeras i svensk lag den 1 januari 2020. Det innebär att kommunen ställs inför nya utmaningar och som kräver särskilda kunskaper om barnkonventionens innehåll och tillämpning.
En av grundartiklarna i barnkonventionen och som alltid ska finnas med i allt arbete handlar om barns rätt till delaktighet och inflytande i frågor som berör dem (artikel 12). Den nationella ungdomspolitiken utgår också från barnkonventionen och har en delvis överlappande målgrupp. Ungdomspolitiken handlar om att alla ungdomar ska ha rätt till goda levnadsvillkor, makt att forma sina liv och ha inflytande över samhällsutvecklingen.
Senast uppdaterad