Åtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan

Nyheter förskola, skola och utbildning

27 feb 2024

Invigning av nya skolrestaurangen i Björsäter

Idag invigde eleverna den nya skolrestaurangen med applåder, festisexplosioner och den sedvanliga klippningen av det röda bandet. De som höll i saxen var två elever, en från förskoleklass och en som går i årskurs sex på Björsäter skola.

14 feb 2024

Förebyggande arbete mot skuldsättning bland unga

Under två förmiddagar har kommunens konsumentrådgivare samt budget- och skuldrådgivare varit på Alléskolan för att informera eleverna om ekonomi och skuldfällor.

14 feb 2024

Feriepraktik för ungdomar under sommaren

Nu kan ungdomar födda 2006-2008 att söka feriepraktik i kommunen. Praktiken sker inom någon av kommunens verksamheter och omfattar sex timmar per dag under tre veckor.

1 feb 2024

Liv och rörelse i de historiska lokalerna under Öppet hus

Många tog tillfället i akt att besöka Bildningscentrum Facetten under helgens Öppet hus. Evenemanget var både ett traditionellt Öppet hus inför gymnasievalet och en möjlighet för allmänheten att utforska de historiska lokalerna.

22 jan 2024

Unikt öppet hus-event

Välkommen till ett spännande öppet hus på Facettens gymnasieskola där historien möter framtidens utbildning. Från att en gång i tiden varit ett hem för Facits räknemaskiner har lokalerna på Gamla torget genomgått en förvandling till att ver...

15 jan 2024

Dags för gymnasieval

Mellan den 15 januari och 15 februari 2024 är det dags för alla niondeklassare att söka till gymnasiet eller till anpassad gymnasieskola. Ta chansen och påverka innehållet i dina studier med ditt gymnasieval.