Åtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan

Nyheter bygga, bo & miljö

22 dec 2021

Så sorterar du julskräpet

Efter julhelgen förvandlas presentpapper, kartonger och snören från paket till en stor hög med sopor. Det är viktigt att du sorterar skräpet rätt. En del saker kan slängas i vanliga hushållssoporna, men det mesta ska sorteras på en återvinn...

7 dec 2021

Nya taxor för VA och renhållning

Från och med den 1 januari 2022 kommer taxor för vatten och renhållning att höjas. För villaägare blir höjningen för den fasta kostnaden runt 60 kronor per månad för vatten och avlopp och 27 kronor för renhållning.

6 dec 2021

Säljstrategin för etapp 1 av projektet Grebo Norrby

Sommaren 2022 planerar Åtvidabergs kommun att anordna en markanvisningstävling för några av områdena inom Grebo Norrby-projektet.

24 nov 2021

Varning för bedrägeriförsök

Det har uppmärksammats att boende i kommunen fått samtal från företag som säger sig utföra spolning av ledningsnätet i fastigheten på uppdrag av kommunen eller Åtvidabergs Vatten och Renhållning AB. Kommunen/Åtvidabergs Vatten AB varken erb...

23 nov 2021

Hälften av avfallet är felsorterat

En nyligen gjord plockanalys på återvinningscentralen i Korshult visar att ungefär hälften av det som slängs i containern för energiåtervinning inte alls ska vara där. En hel del av detta hade kunnat återanvändas eller återvinnas.

6 nov 2021

Att tänka på vid vedeldning

När höstmörkret faller är det mysigt att tända en brasa i eldstaden. Innan du tänder elden är det några saker du ska tänka på för att minska de negativa effekterna av vedeldningen.