Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera. Om du tillåter alla kakor tillåter du även kakor som gör att webbplatsen fungerar bättre för dig som användare och kakor som gör att vi kan följa upp och förbättra webbplatsen. Du kan när du vill ändra vilka kakor du tillåter genom att klicka på "Hantera kakor" på sidan Kakor (cookies).
Kontaktcenter
0120-830 00
kontakt@atvidaberg.se
Öppettider
Måndag 8-16
Tisdag 8-16
Onsdag 8-16
Torsdag 8-18
Fredag 8-12
Dag före helgdag 8-12
Lunchstängt klockan 12-13 men besöksdator och informationsmaterial finns tillgängligt i kommunhusets reception.
Röd dag och helgdag, stängt.
Publicerad
, klockan
Senast ändrad
, klockan
Den här nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.
Hur får barn, elever och äldre mat inom kommunens verksamheter vid ett strömavbrott? Idag övar kommunens kostverksamhet genom att erbjuda krismat till kommunens förskolor och skolor.
- Idag serverar vi Chili sin carne med en bas av torkad vegetabilisk färs. Smaken är mustig, och jag hoppas att rätten uppskattas av barn och elever inom kommunens verksamheter som tagit del av lunchmåltiden, säger Jenny Bojmar, kostchef.
Om det inte finns tillgång till kylvaror är torrvaror en bra bas att utgå ifrån vid matlagning. Torrvaror samt konserver kan förvaras i rumstemperatur och har lång hållbarhet samtidigt som det tar en liten plats i förrådet.
- Samtliga råvara som vi använder till dagens måltid är torrvaror och rotgrönsaker som går att förvara under en längre tid. Det pågår ett arbete där vi ser över vilka ingredienser som går att förvara och som vi kan använda oss av vid en händelse av kris, säger Jenny.
I bild, Jenny Bojmar, kostchef, Michael Torsson beredskapssamordnare och Robert Berg Forsberg, säkerhetssamordnare på Åtvidabergs kommun.
På Alléskolans lunchrestaurang fanns även Michael Torsson beredskapssamordnare och
Robert Berg Forsberg, säkerhetssamordnare på Åtvidabergs kommun, på plats för att svara på elevernas frågor och vad de kan tänka på vid händelse av kris.
- För att kunna klara av att hantera kriser som samhället kan ställas inför, behöver vi alla öva både inom kommunen men även privat. Jag vill tipsa om att se över innehållet i krislådan och testa att laga middag på stormkök, säger Michael Torsson, beredskapssamordnare.
Senast uppdaterad