Åtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nyheter från Åtvidabergs kommun

2 jul 2020

Kommunen blir fossilfri 2020

Åtvidabergs kommun har nått sitt hållbarhetsmål och är bland de första kommunerna i Sverige att övergå till en fordonsflotta som kan drivas med enbart förnybart bränsle.

30 jun 2020

Förlängning av besöksförbudet på äldreboenden

Regeringen har beslutat om en förlängning av besöksförbudet på äldreboenden med anledning av det nya coronaviruset. Förbudet sträcker sig fram till den 31 augusti 2020. Regeringen uppdrar samtidigt åt Socialstyrelsen att utveckla stödet för...

30 jun 2020

Skyddsutrustning i ansiktsnära vård

Beslut har fattats i vård- och omsorgsförvaltningen gällande skyddsutrustning hos friska brukare. Beslutet grundar sig på att vi har ett nytt utbrott på särskilt boende (SÄBO) samt en ökning av personer med konstaterad Covid-19 i Åtvidaberg...

29 jun 2020

Toppresultat för årskurs 9

Eleverna i årskurs 9 på Alléskolan har presterat bättre än någonsin. Med ett genomsnittligt meritvärde på 233,8 så är det 4 poäng över fjolårets resultat för alla avgångselever i hela landet.

26 jun 2020

Ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Den 1 juli 2020 börjar en ny lag gälla som vänder sig till näringsverksamheter som serverar mat eller dryck till allmänheten och har möjlighet till servering på plats.

24 jun 2020

Eldningsförbud i Åtvidabergs kommun

På grund av den senaste tidens torra och varma väder är brandrisken stor i kommunen. Därför har beslut tagits om om eldningsförbud i skog och mark från och med klockan 16.00 24 juni 2020, gäller tills vidare.