Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera. Om du tillåter alla kakor tillåter du även kakor som gör att webbplatsen fungerar bättre för dig som användare och kakor som gör att vi kan följa upp och förbättra webbplatsen. Du kan när du vill ändra vilka kakor du tillåter genom att klicka på "Hantera kakor" på sidan Kakor (cookies).
Rektor Vuxenutbildning
Kerstin Ahlgren
0120-833 75
kerstin.ahlgren@utb.atvidaberg.se
Studie- och yrkesvägledare
Johan Dahlberg
0120-833 83
johan.dahlberg@utb.atvidaberg.se
Utbildningssamordnare
Christina Andersson
0120-833 32
christina.andersson@utb.atvidaberg.se
Besöksadress
Gamla Torget 1B
597 30 Åtvidaberg
Vuxenutbildning erbjuds dig från höstterminen det år du fyller 20 år, samt dig som har en gymnasieexamen eller ett studiebevis från gymnasieskolan.
För att kunna studera SFI ska du vara över 16 år, ha uppehållstillstånd och vara folkbokförd i Åtvidabergs kommun.
Vuxenutbildning erbjuds dig från höstterminen det år du fyller 20 år, samt dig som har en gymnasieexamen eller ett studiebevis från gymnasieskolan.
Vuxenutbildningen erbjuder grundläggande vuxenutbildning (kurser från grundskolan) och gymnasial vuxenutbildning (kurser från gymnasieskolan). Det senare både som enstaka kurser och som utbildningspaket från gymnasieskolans yrkesprogram. Utbildning erbjuds främst på distans, men även inom ramen för gymnasieskolans utbildningar och hos vissa andra utbildningsanordnare.
Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolan. Utbildningens innehåll är anpassat till vuxna. Utbildningen är till för dig som saknar grundskoleutbildning, behöver förbereda dig för studier på gymnasienivå eller vill läsa svenska som andraspråk.
Åtvidabergs kommun erbjuder kurser på grundläggande nivå i:
Vi erbjuder huvudsakligen teoretiska kurser som distansutbildning via NTI-skolan.
Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma ämnesplaner som gymnasieskolan.Det finns kurser med mer allmän inriktning och det finns yrkesinriktade kurser. Studietakten och studieupplägget kan variera. Du kan välja att läsa kurser som du behöver för att få ett slutbetyg eller en gymnasieexamen, eller för att få särskild behörighet till en eftergymnasial utbildning.
Om du behöver studera för att få ett slutbetyg eller ett examensbevis ska du kontakta studie- och yrkesvägledare innan du söker, så att ni tillsammans kan göra en individuell studieplanering.
Vi erbjuder huvudsakligen teoretiska kurser som distansutbildning via NTI-skolan.
Yrkesvux är en möjlighet för dig som vill studera mot ett speciellt yrke eller bransch. Yrkesutbildningarna kan läsas fristående eller vara en del av att du läser mot en gymnasieexamen.
Åtvidabergs kommun erbjuder kurspaket i samarbete med andra utbildningsanordnare. Du kan till exempel studera till undersköterska eller barnskötare, men även andra utbildningar kan erbjudas. Alla utbildningar erbjuds inte varje termin eller år. Kontakta vår studie-och yrkesvägledare för mer information . Om du vill söka en yrkesutbildning är det viktigt att du kommer in med din ansökan innan sista ansökningsdatum (15 maj eller 15 november) då det vid antagningen sker ett urval bland de sökande.
Som lärling läser du till ett yrke och tillbringar större delen av utbildningen på en arbetsplats. Lärlingsutbildning är inte en anställning där den studerande får någon lön, men du har möjlighet att söka studiemedel via CSN. Du får betyg i de kurser som ingår i utbildningen, och det är en yrkeslärare på en skola som tillsammans med arbetsgivaren åtar sig att lära upp och betygssätta.
Det är du själv som elev som måste leta upp en arbetsgivare som kan ta emot en lärling. Arbetsplatsen kan få en viss ersättning för att man åtar sig att anordna lärlingsutbildning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du har intresse av lärlingsutbildning.
SFI är en grundläggande utbildning i svenska språket och om det svenska samhället för dig som inte har svenska som modersmål.
För att kunna studera SFI ska du vara över 16 år, ha uppehållstillstånd och vara folkbokförd i Åtvidabergs kommun. Det finns olika kurser inom SFI med olika studietakt. Tidigare erfarenhet och utbildningsbakgrund har betydelse för vilken kurs du bör läsa. Kurserna är gratis men du kan inte få studiemedel för SFI. Antagning sker kontinuerligt.
Validering är en möjlighet för dig som har skaffat dig erfarenheter och kunnande inom ett område, men saknar papper på det.
Du som är intresserad av detta kontaktar studie-och yrkesvägledare för en inledande kartläggning.
Mer information finns på Validering Östergötlands webbplats.
Bifoga tidigare betyg samt personbevis för studier. Personbevis beställs via skatteverket. Har du frågor eller behöver hjälp med ansökan kontakta skolan.
Ansök till vuxenutbildning (komvux)
Ansök till SFI (Svenska för invandrare)
Ansökan till SFI och enstaka grundskole- eller gymnasiekurser behandlas löpande med kontinuerlig start.
För ansökan till yrkesutbildningar gäller följande datum:
Senaste ansökan till vårtermin: 15 november.
Senaste ansökan till hösttermin: 15 maj.
Senast uppdaterad