Åtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nyheter bygga, bo & miljö

30 apr 2020

Eldningsförbudet upphör 1 maj

Länsstyrelsen Östergötland har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Östergötlands län. Förbudet upphör att gälla från och med fredagen den 1 maj klockan 12.00.

29 apr 2020

Markerade träd ska avverkas

Träd som fått röda markeringar utmed kanalen och på Adelsnäsvägen ska avverkas. De flesta träden är almar som har dött av almsjuka. Några träd är askar som drabbats av askskottsjuka.

25 apr 2020

Detaljplan för Kvarnvik Nora 125 tillgänglig för granskning

Kommunen har med hjälp av exploatören tagit fram ett planförslag för bostäder i Kvarnvik. Mellan den 23 april och 15 maj finns planförslaget tillgängligt för granskning.

21 apr 2020

Skräpplockardagarna 2020

Varje vår deltar Åtvidabergs kommun i Skräpplockardagarna – Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, fritidshem, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp, både för att göra sin närmiljö lit...

15 apr 2020

Information vid servering av mat

Med anledning av covid-19 gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck. Reglerna gäller för restauranger, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina kunder.

7 apr 2020

Förslag till nya föreskrifter för avfallshantering i Åtvidabergs kommun

Kommunens renhållningsordning består av avfallsplan och renhållningsföreskrifter. Renhållningsföreskrifterna innehåller bestämmelser om hur avfall ska sorteras, förvaras och hämtas. De ger också fastighetsinnehavare och verksamhetsutövare i...