Åtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan

Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nyheter bygga, bo & miljö

23 sep 2020

Åtvidabergs kommun avråder från fiske i Håcklasjön

Provtagningar i Fågelsångens industriområde visar på förhöjda halter av PFAS och PFOS i dagvattenbrunnen inne på brandstationen, samt i några av provpunkterna för jord och grundvatten.

21 sep 2020

14 miljoner till sanering av förorenat område

Naturvårdsverket har beviljat kommunen ett statligt bidrag på 14 miljoner kronor för att sanera det förorenade området vid gamla sågverket i Lakvik.

21 sep 2020

Detaljplan för Stallet är ute på samråd

Detaljplan för Stallet (Stallet 3 och 6 m.fl.) är ute på samråd. Samrådsmöte kommer att ske digitalt den 23 september klockan 17.30.

4 sep 2020

Testa på att vara bilfri och vardagspendla med el-cykel

Från och med vecka 38 lånar kommunens energi- och klimatrådgivning ut el-cyklar till dig som vill testa att vardagspendla utan bil. Ett perfekt sätt att se om det fungerar utan bil för dig i din vardag.

6 aug 2020

Svarta påsar och säckar inte längre tillåtna

I augusti träder nya föreskrifter för renhållning i kraft. De nya bestämmelserna innebär bland annat att svarta påsar och säckar som läggs i soptunnan inte längre är tillåtna då de inte kan sorteras optiskt.

7 jul 2020

Utskick om fiberanslutning till fastigheter på landsbygden

Under juli månad skickas information om fiberutbyggnaden med erbjudande om anslutning ut till dig som äger fastighet på Åtvidabergs landsbygd.