Handläggarenheten SoL LSS
Mottagningstelefon
0120-832 80
Telefontid: måndag–fredag 8.00–9.00
Fax: 0120-835 08
handlaggarenhetensollss@atvidaberg.se
Postadress
Vård- och omsorgsförvaltningen
Handläggarenheten
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Avgiftshandläggare
Britt Andersson
0120-832 13
britt.andersson@atvidaberg.se
Enhetschef Björkbacken
Jan Druidh
0120-832 66
jan.druidh@atvidaberg.se
Enhetschef Kopparsvanen 8-11
Marie Skogh
0120-832 83
marie.skogh@atvidaberg.se
Verksamhetschef Kopparsvanen 1-7 (Förenade Care)
Josefin Olaisen Lundh
0120-832 75
josefineol@forenadecare.com
Matsedel vecka 13: 28 mars-3 april
Lunchalternativ: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Med reservation för ändringar.
Lunch 1 Köttfärsgryta kokt potatis och grönsaker.
Kvällsmat Kalvsylta med potatismos och rödbetor
Lunch Kalops med rödbetor, kokt potatis och grönsaker
Kvällsmat Morotssoppa med crème fraiche topping, köttpålägg
Onsdag
Lunch Fiskgratäng med räksås, potatismos och grönsaker
Kvällsmat Varm smörgås med sallad
Lunch Gulaschsoppa, ostkaka med vispgrädde och sylt
Kvällsmat Krämig ört- och vitlökskyckling med ris/potatis
Lunch Stekt falukorv med stuvad spenat och kokt potatis
Kvällsmat Räkcrepes med grönsallad
Lunch Fläsk med löksås, kokt potatis och grönsaker
Dessert Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmat Skinkgratäng med sallad
Lunch Fläskstek med gräddsås, äpplemos, grönsaker och kokt potatis
Dessert Mintpäron.
Kvällsmat Pytt i panna med ägg och rödbetor
Matsedel vecka 14: 4-10 april
Lunchalternativ: Panerad schnitzel med brunsås stekt potatis och ärtor
Med reservation för ändringar.
Lunch Kebabgryta med ris/potatis och grönsaker.
Kvällsmat Potatisbullar med bacon och lingonsylt och kokta grönsaker
Lunch Bruna bönor med fläsk och kokt potatis
Kvällsmat Risgrynsgröt med mjölk, köttpålägg och frukt
Lunch Fiskgratäng med curry, räkor, potatismos och kokta grönsaker
Kvällsmat Omelett med stuvad sparris och köttbullar
Lunch Ärtsoppa med fläsk, pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmat Kassler med grönpepparsås, kokt potatis och grönsaker
Lunch Dillkött med kokt potatis och grönsaker
Kvällsmat Prinskorv med äggröra, blandsallad och kokta grönsaker
Lunch Ugnstekt lax med hollandaisesås, kokt potatis och grönsaker
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmat Kycklingpaj med blandsallad och kalla sås.
Lunch Lammfärsbiff fylld med vitlök örter, gräddsås, potatis och grönsaker.
Dessert Vaniljpudding med varma hallon
Kvällsmat Fisksoppa med aioli.
Matsedel vecka 15: 11-17 april
Lunchalternativ: Köttfärslimpa med gräddsås, smörgåsgurka, kokt potatis och grönsaker.
Med reservation för ändringar.
Lunch: Köttbullar med gräddsås, kokt potatis, lingonsylt och grönsaker
Middag: Stekt falukorv med stuvade makaroner och grönsaker
Lunch: Fiskpanett med stuvad spenat och kokt potatis
Middag: Ängamatsoppa med bröd, köttpålägg och frukt
Lunch: Pasta med ost och baconsås och grönsaker
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt och sallad
Lunch: Köttsoppa, ostkaka med sylt och grädde
Middag: Skinka och blomkålsgratäng med kokt potatis
Lunch: Ugnstekt lax med skaldjurssås kokt potatis
Dessert: Persikor med vispad grädde
Middag: Hamburgare med mos, bröd och tillbehör
Lunch: Påsklunch.
Dessert: Kladdkaka med grädde.
Middag: Omelett med räkstuvning och sallad.
Lunch: Panerad torsk med vitvinssås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Middag: Prins Karls låda med stekt potatis
Matsedel vecka 16: 18-24 april
Lunchalternativ: Paltbröd med stekt fläsk, vitsås och potatis
Med reservation för ändringar.
Lunch: Kycklinggryta med curry och ris/potatis
Middag: Risgrynsgröt med frukt och köttpålägg
Lunch: Pepparrotskött med kokt potatis och grönsaker
Middag: Inlagd strömming med kall örtsås och kokt potatis
Lunch: Fläskkorv med potatismos och grönsaker
Middag Baconlåda med ris/potatis
Lunch: Ärtsoppa med fläsk/ pannkakor med sylt och grädde
Middag: Järpar med gräddsås, kokt potatis och grönsaker
Lunch: Fiskgratäng med potatismos och grönsaker
Middag: Köttbullesmörgås
Lunch: Kycklingfilé med ädelostsås stekt potatis och grönsaker
Dessert: Kanelstekta äppelklyftor med vaniljgrädde
Middag: Laxpaj med grönsallad och kall sås
Lunch: Biff à la Lindström med gräddsås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med frukt
Middag: Ost- och skinkomelett med grönsallad
Matsedel vecka 17: 25 april-1 maj
Lunchalternativ: Stekt panerad rödspätta med dansk remouladsås, kokt potatis och grönsaker
Med reservation för ändringar.
Lunch: Kinagryta på kyckling med ris/potatis
Middag: Kalvsylta med rödbetor och potatismos
Lunch: Fiskgratäng med hummersås och duchessepotatis
Middag: Korv med bröd och potatismos
Lunch: Pasta med ost och skinksås och grönsaker.
Middag: Köttfärspaj med grönsallad och kall sås.
Lunch: Potatis och purjolökssoppa med ostkaka med sylt och grädde.
Middag: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Lunch: Pannbiff med grönpepparsås, potatis och grönsaker.
Middag Räksmörgås
Lunch: Dillkött med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Broccoli och blomkålsgratäng med sallad
Lunch: Ugnstekt lax med varm dillsås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Vaniljpudding med russin.
Middag: Mannagrynsgröt med mjölk och pålägg
Matsedel vecka 18: 2-8 maj
Lunchalternativ: Köttbullar med brunsås, lingon och kokt potatis
Med reservation för ändringar.
Lunch: Köttfärstandoori med ris/potatis och grönsaker
Middag: Fläskpannkaka med med lingonsylt och kokt grönsaker
Lunch: Stekt strömming med potatismos, lingon och grönsaker
Middag: Kålsoppa med frikadeller
Lunch: Tomat- och fetaostfylld köttfärsruta med brunsås och kulpotatis och grönsaker.
Middag: Räkcrepes med grönsallad
Lunch: Fisksoppa, pannkakor med sylt och grädde
Middag: Gratinerad falukorv med potatismos
Lunch: Blodpudding med bacon, lingon och grönsaker
Middag: Janssons frestelse med ägghalva
Lunch: Fläskstek med gräddsås, äppelmos, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Hallonpaj med glass
Middag: Skogssvampsomelett med sallad
Lunch: Portergryta med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Mandariner med vispad grädde
Middag: Stuvade morötter med köttbullar
Matsedel vecka 19: 9-15 maj
Lunchalternativ: Fiskbullar i dillsås med kokt potatis
Med reservation för ändringar.
Lunch: Korv stroganoff med ris/potatis och grönsaker
Middag: Bondomelett med sallad.
Lunch: Fiskgratäng med dill, potatis och grönsaker
Middag: Pytt i panna med ägg och rödbetor
Lunch: Rotmos med fläsklägg
Middag: Stuvad blomkål med bacon.
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och ostkaka med sylt och grädde
Middag: Äggröra med prinskorv och grönsaker
Lunch: Kycklinggryta med kokt potatis och grönsaker
Middag: Räkpaj och sallad och kalla sås
Lunch: Benfri kotlett med potatisgratäng, gurka och grönsaker
Dessert: Kanelstekta äpplen med vaniljsås
Middag: Varm smörgåstårta med kokt grönsaker
Lunch: Lammfärsbiff fylld med vitlök örter, gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert: Toscapäron med glass
Middag: Mannagrynspudding med saftsås
Matsedel vecka 20: 16-22 maj
Lunchalternativ: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Med reservation för ändringar.
Lunch: Thaigryta med köttfärs, ris/potatis
Middag: Grön ärtsoppa, smörgås med pålägg
Lunch: Stekt strömming med potatismos, lingon och grönsaker
Middag: Potatisbullar med bacon och lingonsylt
Lunch: Kyckling i curry, ris/potatis och grönsaker
Middag: Blomkål och bacongratäng med potatis
Lunch: Potatis och purjolökssoppa, pannkakor med sylt och grädde
Middag: Grönsaksfylld köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis
Lunch: Raggmunk med fläsk, Lingonsylt och grönsaker
Middag: Äggröra med prinskorv och grönsaker
Lunch: Kassler med potatisgratäng, bearnaisesås och grönsaker
Dessert: Persikor med vispad grädde
Middag: Bakad potatis med skagenröra och sallad
Lunch: Skånsk kalops med rödbetor, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Mousse
Middag: Ostlåda med skinka
Matsedel vecka 21: 23-29 maj
Lunchalternativ: Kroppkakor med lingonsylt och skirat smör
Med reservation för ändringar.
Lunch: Spaghetti med köttfärssås och grönsaker
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt
Lunch: Panerad fisk med remouladsås, grönsaker och kokt potatis
Middag: Falukorv med stuvade grönsaker
Lunch: Kyckling i gräddsås med kokt potatis, grönsaker och gelé
Middag: Champinjoncrepes med sallad
Lunch: Benfri kotlett med potatisgratäng, gurka och grönsaker
Dessert: Glass med fruktcocktail och grädde.
Middag: Kebabgryta med potatis och grönsaker
Lunch: Skinkgratäng med grönsaker
Middag: Omelett med bacon och sallad
Lunch: Fiskgryta med potatis och grönsaker.
Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås
Middag: Paj med broccoli, skinka, ädelost kall sås och sallad
Lunch: Krögarbiff med svampsås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Torta.
Middag: Sillpudding med sallad.
Matsedel vecka 22: 30 maj-5 juni
Lunchalternativ: Stekt panerad rödspätta med remouladsås, kokt potatis och grönsaker
Med reservation för ändringar.
Lunch: Kycklinggryta med bacon och paprika potatis/bulgur
Kvällsmat: Sparrissoppa med pålägg och frukt
Lunch: Stekt strömming med potatismos, lingonsylt och grönsaker
Kvällsmat: Bondomelett med sallad
Lunch: Pasta med kebabsås och grönsaker.
Kvällsmat: Mannagrynspudding med saftsås
Lunch: Morot- och broccolisoppa. Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Dansk sjömansbiff ((potatis på sidan)) med smörgåsgurka
Lunch: Kålpudding med brunsås, kokt potatis och lingon
Kvällsmat: Bacongratäng med sallad
Lördag
Lunch: Kokt torsk med äggsås, kokt potatis
Dessert: Savaräng med grädde
Kvällsmat: Grillad korv med bröd och potatismos
Lunch: Panerad schnitzel med skysås, stekt potatis och grönsaker
Dessert: Jordgubbspaj med vaniljglass
Kvällsmat: Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor
Senast uppdaterad