Åtvidaberg - Lyckat läge!

Här i Åtvidaberg kan du bo nära naturen, samtidigt som du har nära till storstaden. Åtvidaberg är en trygg kommun med ett starkt näringsliv som erbjuder arbetstillfällen och ett bra serviceutbud. Tillsammans med föreningar, idrotts- och motionsanläggningar finns det aktiviteter för alla året om.

Åtvidaberg är en attraktiv boendekommun med en stor efterfrågan på bostäder. Här finns alla möjliga bostadsalternativ till en rimlig kostnad, vare sig du vill hyra, köpa eller bygga din bostad.

Kommunen med framåtanda

Åtvidabergs kommun genomsyras av framåtanda. Framåtanda är det förhållningssätt vi har för att skapa en trygg och robust kommun där det finns innovation och lokal handlingskraft, en plats för utveckling och livslångt lärande samt platser att leva på och uppleva.

Ett lyckat läge

Åtvidabergs kommun ligger mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Hit pendlar varje dag nästan 1 000 personer. Cirka 2 500 av kommunens invånare pendlar till sitt arbete i närliggande städer vilket gör Åtvidaberg till en kraft för hela regionen.

"Åtvidabergs kommun ger möjlighet till jobb och utveckling"

- Alaa Najeeb, Undersköterska

Gymnasieelever på bänk utanför Bildningscentrum Facetten.

Livslångt lärande

Här i Åtvidaberg arbetar vi för att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden – och i framtiden.

I Åtvidabergs kommun finns förskolor, grundskolor och gymnasieskolan, Bildningscentrum Facetten, även kommunal vuxenutbildning.

Vandrare på Glasberget, Gärdserum.

Upplev Åtvidabergs läge

I Åtvidaberg finns liv och rörelse och ett stort utbud för en aktiv och meningsfull fritid. Här finns en fantastisk natur med eklandskap, djupa skogar samt över 200 vackra sjöar och vattendrag.

Kommunen genomkorsas av Östgötaleden och här finns flera naturreservat där man kan följa upptrampade stigar eller ta en avstickare över stock och sten och bara låta naturen fylla själens batterier.

Instrument på en scen.

Evenemang

I evenamangskalendern på visitatvidaberg.se hittar du evenemang som arrangeras runt om i kommunen.

Skylt för Östgötaleden bland ormbunkar.

Östgötaleden

På Östgötaledens olika sträckor kan du hitta allt från djupa skogar och böljande hagmark till glittrande sjöar och skärgård.

Innebandyklubbor på plan.

Föreningar och föreningsliv

I Åtvidabergs kommun finns det ett stort utbud av föreningar att tillgå.

Här utvecklar vi för framtiden

Grebo Norrby illustration.

Nytt attraktivt bostadsområde växer fram: ”Sjöutsikt från samtliga tomter”

I området Norrby, nordväst om orten Grebo, utvecklar Åtvidabergs kommun ett nytt sjönära bostadsområde med cirka 200 tomter. Här kan du bo i en rofylld och trygg miljö nära naturen. ”Det är få platser som har så bra förutsättningar”, säger Klas Liljestrand, Mark- & exploateringsingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Visionsbild över Sockertoppens industriområde.

Sockertoppen

Sockertoppen är ett 14 hektar stort område som ligger i den nordöstra delen av Åtvidabergs tätort. På området ska det anläggas industritomter som ska ge företag möjlighet att etablera sig, växa och utvecklas.

Facit räknemaskin står i en bokhylla.

Näringslivscentrum

Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Åtvidaberg. Vi vill ge dig, ditt företag och dina idéer bästa möjliga förutsättningar för att lyckas.

Näringslivscentrum är rådgivande i frågor som rör etablering, samverkan och kompetensförsörjning samt är en fungerande länk mellan myndigheter, den regionala näringslivsfrämjande verksamheten, akademin, Åtvidabergs kommun och kommunens näringsliv.

Camilla Einarsson, VD Åtvidabergs Takvåningar

Karl Feldt, VD Götakronan AB

Yasmine Dernelid, chef för strategisk utveckling på Åtvidabergs kommun

Jag tycker att det är kul att driva företag i Åtvidaberg. Det är en mindre ort där samverkan är viktigt och alla är måna om att nyttja lokala kompetenser och kontakter.

- Camilla Einarsson, VD Åtvidabergs Takvåningar.

Goda samarbeten, dynamik och korta beslutsvägar.

- Karl Feldt, VD Götakronan AB.

Kommunen skapar förutsättningar för utveckling av näringslivet genom att utveckla infrastruktur, tillhandahålla och skapa nya platser för näringslivet att utvecklas på.

- Yasmine Dernelid, chef för strategisk utveckling på Åtvidabergs kommun.