Välkommen till Företagspark Facetten

Här finns lokaler för uthyrning i en spännande miljö och som kan skräddarsys efter dina behov. Välkommen!

Fastigheten

I de industrihistoriska kvarteren i centrala Åtvidaberg ligger Företagspark Facetten.

Parken är centralt belägen med goda kommunikationsmöjligheter alldeles intill järnvägen och riksväg 35 som är länken mellan Linköping och Västervik-Kalmar.

Åtvidaberg präglas av ett starkt och dynamiskt företagsklimat. Här finns alla möjligheter att etablera sig i en spännande miljö med en färgrik skara av olika företag.

Näringsliv

Näringslivscentrum Åtvidaberg – engagemang som bygger starka företag. Näringslivcentrum arbetar oberoende för att utveckla Åtvidaberg ur ett näringslivsperspektiv. 

Vi vill att fler ska få ta del av den livskvalitet som finns hos oss och att kommunen ska växa. Vi bygger broar mellan företag, kommun, organisationer, universitet och flera andra aktörer. Vi förmedlar nyttigheter, kunskap och kontakter. Vi hjälper företag i Åtvidaberg att hitta varandra och därigenom inleda värdefulla samarbeten.

Näringslivscentrums webbplats

Historiska lokaler

Facetten - en del av hela Åtvidabergs historia.

Byggnaden vi idag kallar Facetten, började byggas redan 1903. Här tillverkades då kontorsmöbler och senare vagnshjul i trä. På 1930-talet lanserade företaget Åtvidabergs Industrier den mekaniska räknemaskinen Facit som blev en enorm succé. Större produktionslokaler och kontor behövdes och Facetten byggdes till på längden och höjden i olika omgångar fram till 1960.

Tillverkningen av kontorsmaskiner avvecklades under 1970-, och 1980-talen medan träindustrin var kvar till början av 2000-talet. Den stora byggnaden rymmer idag företag, föreningar och gymnasieskola.

Kontakt

Välkommen att höra av dig!

Kontakt Företagspark Facetten

Lediga lokaler

Här finns flexibla lokaler som kan skräddarsys efter dina behov.