Åtvidabergs kommun

Workshop i Grebo

I morgon kommer arbetsgruppen för kommunens översiktsplan (ÖP) till Grebo för workshop kring Grebos framtida utveckling. Förhoppningen är att många av ortens invånare kommer och delger sina tankar och idéer om hur man vill att Grebo ska utvecklas i framtiden. Workshop hålls i matsalen, Grebo skola, klockan 18.30.

Tankar om framtiden
Arbetsgruppen för kommunens översiktsplan (ÖP) besöker tillsammans med elever från gymnasieskolans samhällsvetenskapliga program olika orter i kommunen för så kallade workshops, där man vill få reda på invånarnas tankar om framtiden för sin bygd och ort.Översiktsplanen ska inte vara en produkt som tas fram inom kommunhusets väggar, utan så många åtvidabergare som möjligt ska vara med och påverka planens innehåll.

Fler ungdomar önskas
Fyra workshops har hållits hittills; i Hannäs-Kvarnvik, Björsäter, Falerum och tätorten Åtvidaberg. Många har tagit chansen att få träffa arbetsgruppen och berätta hur man vill se sin egen ort utvecklas i framtiden. Engagemanget på de flesta orterna har varit stort.
- Sammanfattningsvis har det varit gott om idéer. På många håll också en positiv inställning med framtidstro och stolthet över sin egen bygd, säger Raymond van der Heijden, stadsarkitekt och projektledare för ÖP.
- Det finns också en stor gemenskap på orterna och det är positivt för utvecklingen och en framgångsfaktor. Sedan skulle jag önska att fler unga kommer på våra workshops för det är deras framtid det egentligen handlar om, betonar Raymond.

Följ arbetet med ÖP
På hemsidan kan du följa arbetet med översiktsplanen och även läsa om de olika workshops som varit och resultaten av dessa. Det gör du enklast genom att klicka på ikonen "Följ arbetet med ÖP" som finns på startsidan.

Inbjudan till workshop i Grebo den 15 decemberPDF

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-12-14
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se