Åtvidabergs kommun

Workshop i Åtvidaberg

Efter besök i Hannäs-Kvarnvik, Björsäter och Falerum är det nu dags för invånarna i Åtvidaberg att berätta hur man vill att tätorten ska utvecklas i framtiden. Arbetsgruppen för kommunens översiktsplan bjuder in till workshop den 6 december i Mässens aula klockan 18.30. Förhoppningen är att många av tätortens invånare kommer och delger sina tankar och idéer.

Arbetsgruppen för kommunens översiktsplan (ÖP) besöker tillsammans med elever från gymnasieskolans samhällsvetenskapliga program olika orter i kommunen för så kallade workshops, där man vill få reda på invånarnas tankar om framtiden för sin bygd och ort.
Översiktsplanen ska inte vara en produkt som tas fram inom kommunhusets väggar, utan så många åtvidabergare som möjligt ska vara med och påverka planens innehåll.

Fler ungdomar önskas
Tre workshops har hållits hittills; i Hannäs-Kvarnvik, Björsäter och Falerum. Många har tagit chansen att få träffa arbetsgruppen och berätta hur man vill se sin egen ort utvecklas i framtiden. Engagemanget har varit stort .
- Sammanfattningsvis har det varit gott om idéer. På många håll också en positiv inställning med framtidstro och stolthet över sin egen bygd, säger Raymond van der Heijden, stadsarkitekt och projektledare för ÖP.
- Det finns också en stor gemenskap på orterna och det är positivt för utvecklingen och en framgångsfaktor. Sedan skulle jag önska att fler unga kommer på våra workshops för det är deras framtid det egentligen handlar om, betonar Raymond.

Tätorten och Grebo på tur
Efter mötet i tätorten den 6 decemter står Grebo på tur den 15 december.
På hemsidan kan du följa arbetet med översiktsplanen och även läsa om de olika workshops som varit och resultaten av dessa. Det gör du enklast genom att klicka på ikonen "Följ arbetet med ÖP" som finns på startsidan.

Inbjudan till workshop i tätorten, Åtvidaberg den 6 decemberPDF

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-12-01
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se