Åtvidabergs kommun

Vinnare i "Attefallstävlingen"

Det blev Elin Edström och bidrag nr 3 som vann tävlingen där allmänheten bjöds in att rita och formge sitt eget "Attefallshus". Bidraget fick både flest röster från allmänheten samt juryns gillande. Det vinnande förslaget kommer att byggas upp under våren av gymnasieelever vid Bildningscentrum Facetten.

Elin Edström, vars vinnande hus har grästak och går i naturnära färger och material.

-Häftigt! och kul att min design vann, säger en glad Elin Edström. Det var mamma som berättade om tävlingen och jag kände direkt att jag ville vara med. 

Elin fick ta emot blommor och beröm för sin design under samhällsbyggnadsförvaltningens utskottsmöte i eftermiddags. Elin som är uppvuxen i Åtvidaberg går tredje året på byggnadstekniska högskolan i Jönköping. När utbildningen är klar kan hon titulera sig byggnadsingenjör och jobba med bland annat projektering och planering av byggnader.

Juryn bestod av Mikael Nord, rektor på gymnasieskolan, Manne Alfredsson, VD Mannes Bygg samt Raymond van der Heijden, stadsarkitekt vid Åtvidabergs kommun. Juryn bedömde de tre förslagen som kom in utifrån de olika kriterierna i tävlingen; Åtvidabergsprägel, nytänkande/innovativt, miljövänligt och enkel att bygga.

Utifrån besökarnas röster och juryns bedömning gavs en tydlig vinnare, bidrag nr 3, ett enligt juryn genomtänkt och spännande hus. Du kan se det vinnande bidraget nedan och läsa hur Elin fick idén till sitt "Attefallshus".

Huset kommer att byggas upp under våren av elever vid gymnasieskolans byggprogram. Det kommer bli ett lite annorlunda och roligt projekt för eleverna att jobba med. För att täcka kostnaderna för materialet kommer sedan huset att bjudas ut till försäljning till allmänheten. 

Juryn tackar alla som tog sig tid att rita på så spännande och bra Åtvidabergsvarianter av ett "Attefallshus". Se övriga bidrag.

Om du klickar på bilden förstoras den.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-11-17
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se