Åtvidabergs kommun

Var med och håll Åtvidaberg rent i vår

Åtvidabergs kommun deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.
Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och
privatpersoner skräp. Var gärna med och bidra till att göra vår närmiljö lite
finare och visa att nedskräpning inte är okej.

Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Under år 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet och nu kan du vara med och visa att nedskräpning är onödigt och fel.

Anmälan

Den som vill vara med behöver själv anmäla sig till Håll Sverige Rent på http://www.hsr.se/vi-haller-rent Anmälan ska ske senast 25 mars.

Skräpplockarmaterial

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent. Kommunen hjälper till att leverera skräpplockarmaterialet. Materialet består av skräppåsar och sopsäckar. Förskolor och grundskola får även skräpspel.

Kommunen får materialet från Håll Sverige Rent vecka 15. För materialutlämning kontakta Yasmine Dernelid via e-post: yasmine.dernelid@atvidaberg.se eller per telefon 0120-831 20.

Hur du tar hand om skräpet

Sortera gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna dem till någon av återvinningsstationerna. Det avfall som blir över kan normalt läggas i ordinarie soptunna. Vid behov av hämtning av det insamlade skräpet eller om farligt avfall, som exempelvis kemikalier eller elektronikskrot hittas, kontakta Yasmine Dernelid.

En hållbar konsumtion och resursanvändning

Åtvidabergs kommun har ett hållbarhetsprogram där en hållbarhetsfaktor tar upp kommunens konsumtion och resursanvändning utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Ett av målen under hållbarhetsfaktorn handlar om att kommunen ska förebygga nedskräpning. Håll Sverige Rent-kampanjen är en åtgärd kommunen genomför för att uppnå målet.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2018-02-27
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se