Åtvidabergs kommun

Utflyktstips

Årets guide till Natur- och kulturvandringar i Östergötland har erbjudit spännande och lärorika förslag på utflykter i sommar. Flera aktiviteter har varit i Åtvidaberg, under september arrangeras ytterligare två.

Onsdagen den 13 september klockan 17.30 är det samling vid Falerums station för en vandring på fem kilometer i Uknadalen. Bra skor och matsäck rekommenderas och man ska vara beredd på att vandra både uppför och nerför i varierande terräng. Med på vandringen är Åtvidabergs kommunekolog och Länsstyrelsens friluftsstrateg.

Föreningen Bersbo koppargruvor och Brukskultur i Åtvidaberg bjuder in till en kvällsvandring vid Bersbo gruva lördagen den 16 september. Mer information finns i guideprogrammet.

Årets program har haft ett brett utbud av guidningar runt om i Östergötlands värdefulla natur och kulturhistoria. Årets tema är rörelse, att använda naturen för att röra på sig.
- Jag ser våra natur- och kulturguidningar runt om i Östergötland som en fantastisk möjlighet för invånarna att tillsammans med andra och över generationsgränser bekanta sig med och lära om det som hela tiden finns där runt om där vi bor. De stora upplevelserna och de fantastiska berättelserna finns ofta närmare än du tror, säger Mikael Norén, Naturvårdschef på Länsstyrelsen Östergötland.

Hela programmet för Östergötland finns här. 

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2017-08-30
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se