Åtvidabergs kommun

Utflyktstips

Årets guide till Natur- och kulturvandringar i Östergötland ger många spännande och lärorika förslag på utflykter i sommar. Flera aktiviteter är planerade i Åtvidaberg, först ut är en vandring vid Mormorsgruvans ekomuseum onsdagen den 7 juni.

Onsdagen den 7 juni klockan 18.30 är det samling vid Mormorsgruvans parkering för en vandring bland gruvor och grönska på cirka fyra kilometer. Vi får bland annat lära oss vad pipstockar och svinrot är. Arrangörer är Åtvidabergs kommun och Brukskultur Åtvidaberg.

Årets program har ett brett utbud av guidningar runt om i Östergötlands värdefulla natur och kulturhistoria. Årets tema är rörelse, att använda naturen för att röra på sig.
- Jag ser våra natur- och kulturguidningar runt om i Östergötland som en fantastisk möjlighet för invånarna att tillsammans med andra och över generationsgränser bekanta sig med och lära om det som hela tiden finns där runt om där vi bor. De stora upplevelserna och de fantastiska berättelserna finns ofta närmare än du tror, säger Mikael Norén, Naturvårdschef på Länsstyrelsen Östergötland.

Hela programmet för Östergötland finns här.

Fler guidningar erbjuds i Åtvidaberg


Fredagen den 18 augusti klockan 21.00 är det samling vid parkeringen utanför grindarna vid Adelsnäs för en spännande vandring i mörkret. Under sakkunnig ledning följer vi fladdermössens liv under kvällstimmarna kring Adelsnäs herrgård. Arrangör är Åtvidabergs kommun.

Onsdagen den 13 september klockan 17.30 är det samling vid Falerums station för en vandring i Uknadalen på fem kilometer. Bra skor och matsäck rekommenderas och man ska vara beredd på att vandra både uppför och nerför i varierande terräng. Med på vandringen är Länsstyrelsens friluftsstrateg och Åtvidabergs kommunekolog.

Föreningen Bersbo koppargruvor och Brukskultur i Åtvidaberg bjuder in till en kvällsvandring vid Bersbo gruva lördagen den 16 september. Mer information finns i guideprogrammet.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2017-05-24
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se