Åtvidabergs kommun

Tyck till om Åtvidaberg!

Under veckan 19-23 september kommer 600 slumpvis utvalda kommunmedborgare att få ett kuvert i brevlådan från Statistiska Centralbyrån. Det innehåller SCB:s medborgarundersökning för Åtvidaberg. Ta chansen att tycka till! Undersökningen är en bra grund för kommunens utvecklingsarbete.

Du som svarar på frågorna i enkäten förblir anonym. Syftet är att få reda på vad du tycker om Åtvidabergs kommun, så att vi kan få veta vad som är bra, mindre bra och vad som kan förbättras.
-Det är viktigt att så många som möjligt av de utvalda besvarar enkäten så att undersökningen blir så rättvisande som möjligt och att vi får en riktig bild av medborgarnas åsikter. Vi vill verkligen veta vad invånarna tycker därför är undersökningen viktig, förklarar Elisabet Edlund, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunens politiker har tagit åt sig av förra årets kritik som framkom i medborgarundersökningen där kontakt, insyn och inflytande fick låga siffror.
-I år har vi i kommunstyrelsen varit ute mer och träffat företagare och människor som jobbar på arbetsplatser. Vi har bjudit in medborgare till caféer där vi suttit och samtalat med kommuninvånare. Vi har också gjort företagsbesök och haft fler informationer på kommunstyrelsens möten för att få ökad kunskap inom olika områden, vilket är viktigt inför de olika besluten, säger Elisabet Edlund.

Svar via pappersformulär eller dititalt Du som får enkäten kan välja att besvara den antingen via pappersformuläret eller via SCB:s webb, där den även kommer att finnas på andra språk. Resultatet av medborgarundersökningen beräknas vara klar i december/januari månad och kommer då att presenteras på kommunens hemsida.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2016-09-07
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se