Åtvidabergs kommun

Turistbyrån öppen alla dagar 

Med start den 1 juli har turistbyrån, med fik och egen bryggplats, öppet alla dagar klockan 10-17. Vi finns på Gamla torget i Åtvidaberg. Kom gärna och gör ett besök! Här finns material för hela kommunen och hela länet.

Turistibyrån vid Gamla torget i Åtvidaberg. Välkommen in!

Personalen hjälper dig från både Åtvidabergstrakten och turister från alla världens hörn att hitta mat, logi, evenemang och upplevelser i Åtvidaberg och andra platser. Här finns material för den egna kommunen och för resten av Östergötland och hela Sverige.

Olika besöksmål
Med boende i slott eller koja i Åtvidaberg kan du lätt nå spännande besöksmål i närheten som Kolmården, Astrid Lindgrens Värld och Flygvapenmuseet i Linköping. Du kan också som åtvidabergare eller besökare i vår kommun upptäcka pärlor i Åtvidabergstrakten, till exempel årets sommarutställning ”Exponerad plats - fotograf Johan Emanuel Thorins Åtvidaberg 1890-1930”, i MUMS-lokalen vid Bruks- och Facitmuseet på ÅSSAgården.
Vi kan rekommendera en guidad båttur på Bysjön med E/S Vågspelet varje tisdag-söndag, eller åka tåg som förr i världen längs museijärnvägen Risten Lakvik, lördagar och söndagar under resten av sommarlovet.

Teatrar och loppisar
Det finns många sommarteatrar i hela kommunen, till exempel Klintkalaset, en alldeles äkta clownföreställning i Falerum i Uknadalen, med inspiration hämtad från en H C Andersen saga som röd tråd, vilken passar bra för barnfamiljer. Det fins även en uppsjö av mycket små och riktigt stora loppisar.

Tipsa om evenemang
Kom ihåg att tipsa turistbyrån om evenemang som går av stapeln i Åtvidaberg. Det finns en elektronisk evenemangskalender på den turistiska hemsidan där information kan lämnas. Du kan även ringa eller besöka turistbyrån.

Öppettider:
1/7-16/8 alla dagar klockan 10-17.
17/8-28/8 måndag-fredag klockan 11-16.

Välkommen!

Åtvidabergs turistbyrå, tel  0120-120 98, besöksadress: Gamla torget 2, hemsida och evenemangskalender: www.visitatvidaberg.se, e-post: turism@atvidaberg.se

Adelswärdska laven

Hemma hos keramikern Susanne i Åtvidaberg

Vågspelet och templet

Brygghus sett från vågspelet

Bruksmiljö - brunnsskylt

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-08-17
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se