Åtvidabergs kommun

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gränser kring alkohol

Under 2018 genomför Åtvidabergs kommun informationsinsatsen TÄNK OM som handlar om föräldrar, tonåringar och alkohol. Arbetet startar till valborg och fortsätter med insatser vid tillfällen då risken att unga ska dricka alkohol är högre än vanligt. 

Nu vänder vi oss till er som är tonårsföräldrar i Åtvidabergs kommun eftersom ni är de viktigaste personerna i era tonåringars liv. I undersökningar har man sett att de flesta föräldrar tror att de kan påverka sin tonåring genom att prata om alkohol i tonåren. Och det stämmer! Tonåringar bryr sig om vad deras föräldrar säger – även om det inte alltid verkar så i stunden.

Föräldrar som engagerar sig och sätter tydliga gränser har nämligen stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och alkoholkonsumtion. Ett konsekvent nej till alkohol från föräldrar har nämligen visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig, utan även drar sig för att passera. Vi vill därför uppmana dig som är förälder att berätta för din tonåring vad du tycker är okej eller inte kring alkohol.

Att prata om alkohol är inte alltid det lättaste. Ett råd kan vara att börja med att ta del av tips och fakta om alkohol och tonåringar på www.tänkom.nu

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2018-04-23
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se