Åtvidabergs kommun

Stort intresse för att jobba med ensamkommande barn

56 stycken sökte tjänsten som verksamhetschef till boendet för ensamkommande flyktingbarn i Åtvidaberg. De flesta som sökt är hemmahörande utanför kommunen.

- Det är jätteroligt att så många har sökt och att det är så stort intresse för att jobba med de här ungdomarna som kommer  i sommar, säger Lotta Åkesson, enhetschef vid arbetsmarknadsenheten, AME.
- De flesta ansökningar kommer utanför Åtvidabergs kommun, från Skåne, Stockholm och flera andra kommuner.

Rekrytering och renovering                                                                                 
Under våren pågår rekrytering av personal till boendet för ensamkommande flyktingbarn. Åtvidabergs kommun har åtta stycken platser för ungdomar i åldern 16-18 år som beräknas komma den första juni. Boendet ska vara bemannat dygnet runt. Just nu pågår renovering av Marknadsbodarna i centrala Åtvidaberg där ungdomarna kommer att bo med närhet till skola och andra fritidsaktiviteter. Chefen för verksamheten som nu rekryteras, beräknas vara på plats till första april.
 
Lotta Åkesson berättar att man förutom chefstjänsten även söker sju stycken boendepersonal med erfarenhet av att jobba med ungdomar. Även till de tjänsterna, där ansökningstiden går ut den 18 januari, är det väldigt många som har sökt.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-02-02
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se