Åtvidabergs kommun

Stora framgångar för UF-företagare

Nu är det bevisat. Gymnasieskolan, Bildningscentrum Facetten, har inte bara flest antal aktiva UF-företag utan även de bästa. Vid den regionala UF-mässan i Norrköping i fredags blev två UF-företag från Åtvidaberg etta och tvåa i den prestigefulla klassen "bästa företag".

UF-mässan hölls i Louis de Geer i Norrköping och 177 UF-företag från hela länet deltog, varav 18 stycken från Bildningscentrum Facetten.
Perform UF från Åtvidaberg blev Östergötlands bästa företag med sin kokbok "Tid för mål" och Rekond UF, Åtvidaberg, med affärsidén biltvätt där kundens bil både hämtas och lämnas efter utförd behandling, utsågs till länets näst bästa företag. Dessutom vann Perform UF även pris för bästa affärsplan och Rekond UF fick pris för bästa webbsida. 
Perform UF, Axel Konradsson, Markus Granström, Joakim Juhlin och Andreas Johansson

Perform UF, Axel Konradsson, Markus Granström, Joakim Juhlin och Andreas Johansson

- Det här är väldigt kul! Även om vi själva har trott att det vi gör är bra så är det nu bevisat, utbrister en glad Markus Granström, Perform UF.

För honom och hans kompisar i företaget, Axel Konradsson, Joakim Juhlin och Andreas Johansson, innebär alla framgångar de haft med sitt företag oerhört mycket för framtiden.
-  Vi har kommit ut mycket i samhället och på så sätt skapat ett stort kontaktnät bland etablerade företag i kommunen, vilket är oerhört viktigt. Det kontaktnätet hade vi aldrig haft annars och jag hoppas det kan leda till att man efter skolan kan fortsätta att driva något eget företag, säger Markus.
 
"Tid för mål"
är titeln på Performs kokbok. Idén till kokboken föddes när Joakim Juhlin flyttade hemifrån när han skulle börja på gymnasiet i Åtvidaberg och gå fotbollsprofilen. Vardagsmaten var krånglig och svår att laga och matintresset var lågt. Kompisarna bestämde sig för att göra en kokbok med enkla, nyttiga, billiga och snabblagade rätter som alla kan klara av att laga.

Killarna har fått hjälp av kockarna på Åtvidabergs hotell med att ta fram skräddarsydda recept på maträtter de valt ut. Boken innehåller 20 rätter där de flesta rätterna kostar runt 20 kronor i råvaruinköp.
Företaget har gått riktigt bra och boken har sålt i 500 exemplar så framtidsvisionen är redan klar för Markus.
- Vi vill göra fler böcker men med samma kärnvärden. Finare rätter men fortfarande lättlagat och billigt.

Rekond UF får pris för bästa webbsida

Rekond UF får pris för bästa webbsida

Biltvättskoncept
Tvåan i klassen "bästa företag", UF-företaget Rekonds koncept, är biltvätt. Killarna hämtar kundens bil för städning, tvätt och vaxning och kör tillbaka den till kunden när den är klar.
Städning och tvätt tar cirka två timmar. Andreas Gustavsson driver företaget Rekond tillsammans med sina kompisar Alexander Petré och Eric Hemmingsson. Även för honom har framgångarna stor betydelse.
- Det betyder mycket för mig personligen när jag ska söka jobb i framtiden. Tack vare alla framgångar vill jag också fortsätta att satsa på det här företaget. Jag hoppas att det kan bli en verklighet, säger Andreas.
 
SM i maj
I och med att killarna kammade hem första och andraplatsen i kategorin "bästa företag" på UF-mässan så får de nu tävla på nationell nivå med sina företag i Stockholm den 10-11 maj.
 
Mera framgångar
Flera ungdomar från Bildningscentrum Facetten lyckades bra på den regionala mässan i Ung företagsamhet i Norrköping.
 
För att läsa alla resultat och juryns motiveringar klicka här.
För att titta på Rekond UF:s hemsida som fick pris för bästa webbsida, klicka här.
För att komma till Performs UF:s hemsida klicka här.

 

Rekond UF, Alexander Petré, Andreas Gustavsson och Eric Hemmingsson

Rekond UF, Alexander Petré, Andreas Gustavsson och Eric Hemmingsson

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-03-19
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se