Åtvidabergs kommun

Stora framgångar för Åtvidabergselever vid regional UF-mässa

Airvertise UF, Bildningscentrum Facetten, blev årets bästa företag vid den regionala UF-mässan som hölls i Konsert och kongress i Linköping. Åtvidabergskillarna får nu åka till Stockholm i maj och representera Östergötland i SM-finalen i ungt företagande.

Många besökare och tävlanade på den regionala UF-mässan.

Under många intensiva timmar kämpade 900 elever från hela länet med att sälja, promota och tävla med sina UF-företag. Eleverna visade upp sin idérikedom, bredd och kreativitet. Eleverna tävlade i flera olika kategorier, allt från bästa vara, bästa tjänst och bästa logotype till att kora årets bästa UF-företag. Därtill delades både ett produktutvecklingspris och ett miljöpris ut.
 
Bekräftelse
När dagen var till ända så stod Åtvidabergskillarna Erik Skarin, Oscar Rundqvist och Fredrik Åberg med sitt företag Airvertise UF som segrare i klasserna bästa UF-företag och bästa tjänst.
- Vi är väldigt nöjda med priserna! Det här blir som en slags bekräftelse för all den tid och energi som vi har lagt ner. Det är även kul med den uppmärksamhet som det genererar, säger Oscar Rundqvist, VD och marknadschef för Airvertise UF.
 
Vinnande koncept
Airvertise UF:s koncept är att sälja reklamplats på en radiostyrd zeppelinare. Den har seglat runt i ishallen på Linköpings hockey klubbs, LHC:s, hemmamatcher under hösten och vintern och kanske kommer den även att segla runt på Kopparvallen i vår. Tack vare vinsten på den regionala UF-mässan så kommer Erik, Oscar och Fredrik att få representera Östergötland vid SM i ung företagsamhet i Stockholm den 14-15 maj. Killarna siktar högt och målsättningen  är att vinna åtminstone ett pris vid SM-finalen.
- Jag tror att vi har stora möjligheter att göra det! Men vi vill också få ut annat från SM-resan. Eftersom vi alla tre är entreprenörer och brinner för företagande ser vi även möjligheterna till att nätverka och knyta kontakter under tiden vi är där och komma hem med nyinlagda telefonnummer i kontaktlistan, säger en entusiastisk VD.
 
Framtidsvisioner
På längre sikt satsar trion på att driva vidare UF-företaget som ett aktiebolag och etablera sig både nationellt och internationellt. Oscar Rundqvist ser en stor potential med affärsidén eftersom det finns så många olika forum för företaget att finnas med i. Namnet, Airvertise, är också valt med omsorg för att vara gångbart utanför Sveriges gränser. 
 
Juryns motivering
Juryns motivering av Airvertise UF som bästa UF-företag:
"Med hjälp av en tydlig struktur, en klar målbild och framför allt ett brinnande entreprenörskap har årets UF-företag i Östergötland hittat en nisch inom sin bransch som kan lyfta företaget till himmelska höjder."
 
Juryns motivering för bästa tjänst:
"För en beprövad, unik och annorlunda affärsidé. Där framtida utveckling och affärsmöjligheter endast begränsas av tak och himmel."
 
Fler framgångar vid regionala mässan
Förutom Airvertise UF så vann även Restrygg UF, Bildningscentrum Facetten, produktutvecklingspriset och kom tvåa i kategorin bästa tjänst. Övriga framgångsrika UF-företag från Bildningscentrum Facetten som tog hem andraplaceringar var Keep it Safe UF i kategorin bästa vara, Concrete UF i kategorin bästa hantverk, Events UF i kategorin bästa tjänst, Tee Off UF i kategorin bästa logotyp och kategorin miljöpris samt Linnea Österberg The Smart Bag UF i kategorin bästa säljare.
 
Hela resultatlistan, alla kategorier.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2012-03-12
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se