Åtvidabergs kommun

Stipendier och utmärkelser utdelade vid kommunfullmäktiges möte

Flera stipendier och utmärkelser delades ut vid kommunfullmäktiges möte igår. Elisabeth Roos, Sarah Persson och Åtvidabergs Tennisklubb fick vardera ta emot Årets kulturstipendium, Åtvidabergsplaketten samt Årets förening.

Pristagare: Rolf Dovren och Christoffer Örtegren, Åtvidabergs tennisklubb - Årets förening, Malin Persson hämtade dottern Sarah Perssons Åtvidabergsplakett, Lina Cederborg, Årets Åtvidabergspedagog, Oskar Prytz och Kim Björk, ShapeMake, Årets entreprenöriella företag och Elisabeth Roos, Årets kulturstipendium.

Årets kulturstipendium
Årets kulturstipendium tilldelas enskild person eller förening som har främjat kulturverksamheten i kommunen. Elisabeth Roos tilldelades Årets kulturstipendium med motiveringen:

"Elisabeth Roos har för sin insats som guide vid ”en annorlunda skolresa” tilldelats ÅRETS KULTURSTIPENDIUM 2014. ”En annorlunda skolresa” är en heldagsutflykt i med lekfullt lärande genom dåtid, nutid och framtid. Skolresan innehåller besök i spännande gruvor med historiska personmöten, fotboll, båt och kanonskott. Pick nick OCH GLASS! Elisabeth har varit påläst, engagerad och pedagogisk. Hon har varit mycket uppskattad av lärarna och av barnen i årskurs tre, som alla genomfört skolresan både 2013 och 2014. Elisabeth Roos har i rollen som guide varit en stjärna utöver det vanliga!

Stipendiet är på 10 000 kr.

Åtvidabergsplaketten
Åtvidabergsplaketten ska premiera enskilda idrottsprestationer. Det ska vara en enskild idrottsutövare eller ett lag i en förening som tilldelas Åtvidabergsplaketten. Priset är 10 000 kr. Sarah Persson, Åtvidabergs friidrottsförenings skidsektion, tilldelades i år Åtvidabergsplaketten med motiveringen:

"För sina extraordinära insatser som skidåkare under året. Sarah har tagit USM guld 2014 i skidorientering och Sarah tog även hem USM silver i sprintlopp 2014. Vi har inte på många år haft en svensk mästare i ÅIFs skidsektion! Sarah började på skidgymnasiet i Mora i höstas. Vi önskar henne lycka till i skidspåret även i framtiden!"

Årets förening
Den förening som aktivt tar socialt ansvar för kommunens barn och ungdomar och som utvecklar föreningen utifrån kommunens vision och målsättning kan ansöka om eller föreslås bli årets förening. Priset är 10 000 kr. I år gick utmärkelsen till Åtvidabergs Tennisklubb med motiveringen:

Åtvidabergs Tennisklubb, har för sina aktiva insatser som förening tilldelats stipendium som ÅRETS FÖRENING 2014. Kommunen vill uppmärksamma klubbens satsningar för verksamhetens bredd och den fina utveckling som klubben gjort med program riktade till barn och unga i Åtvidaberg. Under året till exempel höstlovsaktiviteter, program för Gretagruppen och ett engagerat deltagande i sommarlägret. Stort tack för ett bra arbete!


Övriga pristagare

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-12-22
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se