Åtvidabergs kommun

Stipendiater utsedda för 2015

Rekordmånga nomineringar har kommit från allmänheten till Åtvidabergs kommun inför årets stipendium, som utses genom beslut i Kultur, turism, fastighet- och samhällsbyggnadsutskottet. Vid kommunfullmäktiges möte onsdag 16 december delas priserna ut till stipendiaterna under högtidliga och festliga former.

Årets Kulturstipendium
Årets Kulturstipendium tilldelas Yxnerums hembygdsförening, för att föreningen på ett nytänkande och ambitiöst sätt under året utvecklat och breddat den traditionella hembygdsverksamheten och därmed på ett mycket positivt sätt bidragit till landsbygdsutveckling och även integration i samhället.

Åtvidabergs kommuns Kulturstipendium tilldelas enskild person eller förening som främjat kulturverksamheten i kommunen under året.

Åtvidabergsplaketten
Utskottet beslutar att utse Jeane Strömberg, EM guldmedaljör i westernridning och Lukas Kindgren, segrare i ungdomsklassen i Svenska Rallycupen till vinnare av Åtvidabergsplaketten 2015, för enastående idrottsprestationer under året, på såväl nationell som internationell nivå. 

Åtvidabergsplaketten ska premiera enskilda idrottsprestationer. Det ska vara en enskild idrottsutövare eller ett lag i en förening.

Årets förening
Åtvidabergs Bågskytteklubb utses till årets förening för sitt nytänkande tävlingsarrangemang för både unga och vuxna på Adelsnäs 2015. Föreningen har på ett positivt sätt satt Åtvidaberg på kartan, arbetat aktivt för ökad tillgängligheten genom att blå tåget transporterat besökare till Adelsnäs och föreningen har samverkat med andra föreningar.

Åtvidabergs kommun utser varje år priset Årets förening. Priset tilldelas en förening som aktivt tar socialt ansvar för kommunens barn och ungdomar och som utvecklar föreningen utifrån kommunens vision och målsättning.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-11-30
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se