Åtvidabergs kommun

Sommarlovsläger i Åtvidaberg

Barn födda 2006 eller tidigare är välkomna att delta i årets Sommarlovsläger de 3 första veckorna på sommarlovet. Verksamheten har kapacitet att ta emot 160 barn och det är först till kvarn som gäller, barn med särskilda behov kan ges företräde. Sista anmälningsdag är den 17 maj, förra året blev lägret fullt och vi hade tyvärr inte möjlighet att ta mot alla, så vänta inte med anmälan.

Kommunen arrangerar lägret i samverkan med lokala föreningar med barn och ungdomsverksamhet, Rotary, Östergötlands idrottsförbund och SISU. Rotaryföreningen bidrar med ekonomiskt stöd till taxi/buss för barn som bor i Björsäter, Grebo och Falerum med omnejd.

Barnen delas in i 10 grupper och varje grupp leds av två gruppledare som följer gruppen under hela lägret. Alla gruppledare läser på barn- och fritidsprogrammet på gymnasieskolan. Föreningarna erbjuder aktiva medlemmar att vara föreningsledare med uppdraget att låta barnen prova på föreningens aktivitet. Samtliga ledare utbildas till barn- och ungdomsledare via SISU.

Avgiften är 750 kr för tre veckor, i avgiften ingår lunch och en t-shirt till alla barn och ledare. Flertalet av föreningarna erbjuder barnen på lägret att prova på föreningens aktiviteter gratis tio gånger under hösten.

Välkommen att anmäla ditt barn till sommarens verksamhet och bidra till att ditt barn får ett roligt sommarlov, nya kompisar samt att så många ungdomar som möjligt får sommarjobb.

Mer info på: www.atvidaberg.se/sommarlovslager

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-04-08
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se