Åtvidabergs kommun

Socialkontoret söker dig som har intresse och tid för andra människor

Det behövs ständigt nya familjer och personer som har möjlighet att göra en insats för en medmänniska, genom att ta emot ett barn eller ungdom i sitt hem för en kortare eller längre period. Just nu finns behov av både familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Åtvidabergs kommun samarbetar med Kinda, Söderköping och Valdemarsviks kommuner kring familjer och personer som har tid och lust att hjälpa ett barn eller ungdom som på något sätt behöver stöd.
Att vara familjehem betyder att man har ett barn eller ungdom boende hos sig på heltid, under kortare eller längre tider.

Som kontaktfamilj har man barnet eller ungdomen boende hos sig ibland, omfattningen varierar men ofta handlar det om varannan helg.

Uppdraget som kontaktperson innebär att vara ett stöd i vardagen, oftast för en ungdom.  Ungdomen och kontaktpersonen träffas allt från någon gång i månaden till flera gånger varje vecka.

För att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson behöver du bli utredd. Utredningen ser olika ut beroende på vilket uppdrag du vill ha men innehåller alltid personliga samtal och kontroll i register. När du har ett uppdrag får du ersättning för det.

Du har möjighet att göra en insats för ett barn eller ungdom som behöver en extra vuxen. Välkommen att höra av dig!
För mer information och intresseanmälan hör av dig till Johanna Sohl Gruvebäck på Vård- och omsorgsförvaltningen. Telefon 0120-832 08 eller e-post johanna.sohl-gruveback@atvidaberg.se.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-11-19
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se