Åtvidabergs kommun

Satsning på unga vuxna

Leader Sommenbygd söker ungdomar mellan 18-25 år i Åtvidabergs kommun som vill vara med och jobba för att uppmärksamma unga vuxna i samhället som har valt att bo kvar i sin uppväxtkommun.

Tanken är att man som ung vuxen ska hitta nya bekantskaper, bilda nya grupper och vara med och anordna olika arrangemang, som till exempel musikfestival eller fotoutställning med mera. Leader Sommenbygd finns i nio kommuner här i regionen och verkar för att vi ska vara stolta över att komma från landsbygden. Till projektet "Vi finns" som nu startats i alla nio kommunerna, däribland Åtvidaberg söker man nu ungdomar som vill vara kontaktpersoner och vara med och jobba i projektet som vänder sig till unga vuxna 18-25 år.

- Vi vill att man ska känna att det inte finns några begränsningar för att bo på landsbygden. Jag tror inte att alla vill lämna sin hemort för att resa jorden runt, flytta för att studera eller jobba. Det är viktigt för alla kommuner i Sommenbygd att behålla sina boende i kommunen, säger Lotti Rääf, projektledare för "Vi finns", Leader Sommenbygd Östergötland.
 
- Det är viktigt att det händer något! Syftet är att ge möjlighet för unga vuxna att hitta nya bekantskaper, nya kontaktnät både inom och utanför kommunen och utveckla projektledning genom att exempelvis anordna olika arrangemang. Förhoppningsvis tycker man att det är så roligt så att man vill fortsätta med detta även efter projekttidens slut, säger Lotti Rääf.

Inspirationsträff 
En inspirationsträff kommer att hållas i Åtvidaberg den 13 augusti (se affischen nedan)
 
Vill du vara kontaktperson för projektet så kan du läsa mer och anmäla dig på vifinns@live.se
Även yngre och äldre än 18-25 år som tycker detta skulle vara roligt är välkomna att höra av sig.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-06-14
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se