Åtvidabergs kommun

Sandtagets förskola öppnar 24 augusti

Sandtagskolans ombyggnad från för- och lågstadieskola till enbart förskola blir klar under sommaren. Den 24 augusti väntas de första barnen tas emot på nya förskolan.

- Just nu pågår planering för att skapa en bra och stimulerande utemiljö, säger Lena Carlsson-Bergholtz, rektor för Centrala enheten och Sandtagets förskola. 
Tanken är att barn och personal ska vistas mer utomhus. Det ska bli fler träd och buskar på gården, fler små grillplatser och sandlådor formade som halvmånar med bakbord i mitten och högre kanter som man kan stå och leka vid. Även lusthuset på gården är helrenoverat. På så sätt vill man skapa en småskalighet i det stora.

Ombyggnaden sker för att möta det ökade behovet av barnomsorg i kommunen. Lokalerna är totalrenoverade med ljuddämpande inredning och det finns plats för att ta emot 110 barn.
- Det kommer att finnas sju barngrupper, tre av dem med mindre barn och fyra med större barn, säger Lena Carlsson-Bergholtz som också poängterar att man kommer anpassa barngrupperna efter verksamheten, med färre barn än tidigare i varje grupp.
- Det roliga är också att personalen är så positiv när man ser hur det växer fram inne i lokalerna. Man ser möjligheten med den lilla förskolan i den stora. Att det finns en småskalighet, något personligt som växer fram, säger Lena Carlsson-Bergholtz.

En vecka innan barnen kommer i augusti finns personalen på plats. Invigning av förskolan blir senare, troligen under september eller oktober månad.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2009-05-26
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se