Åtvidabergs kommun

Rapport från sommarlovslägret

Det är sista veckan på sommarlovslägret där 91 barn och 35 ledare har haft riktig tur med vädret och kunnat prova på många olika aktiviteter under de tre veckorna. Lägerdeltagarna har bland annat fått besök av tre killar från svenska landslaget i frisbee.

Anna Södergren, projektledare för Sommarlovslägret i Åtvidaberg, berättar:
- Vi har haft en fantastisk tur med vädret. En del av barnen hinner med första badet redan på morgonen innan lägret börjar klockan tio. Den första veckan fick alla barn prova på Ultimate Frisbee. Det var tre killar från svenska landslaget i frisbee som gästade Åtvidaberg för att locka nya intressenter till sin sport. Det var en hel del av barnen som visade intresse av att lära sig mer om frisbee.

Utöver frisbee har barnen även provat på innebandy, gymnastik, fotboll, friidrott, boxning, tennis, miniracing  och musik och rörelse.
Åtvidabergs bandyklubb har utbildat två unga ledare till poolare som har haft livskunskap med barnen. De har pratat kost, etik och moral, fairplay och att vara en bra kompis. Alla barn har även varit på Åtvidabergs bibliotek för att låna böcker och delta i sommarläseklubben. Alla barn som lånar fem böcker under sommaren är med i en tävling.

Alla barn som har deltagit på lägret kommer ges möjlighet att prova på en för barnet ny föreningsaktivitet gratis tio gånger under hösten för att i lugn och ro känna efter om det är något som han eller hon vill fortsätta med. Jag hoppas att det erbjudandet utnyttjas av så många barn som möjligt.
Lägret avslutas på torget i Åtvidaberg på lördag den 4 juli då Åtvidabergs handel anordnar en dag för barnen. Flertalet av de medverkande föreningarna kommer att presentera sig och visa upp sin verksamhet. Det här sker mellan klockan 10 och 13. Det kommer även att bli en hel del andra "happenings" under dagen.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2009-07-02
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se