Åtvidabergs kommun

Premiär i helgen för skridskobana på Bysjön

En 4 km lång skridskobana har plogats och stakats ut på Bysjön. Skridskobanan är en del i Åtvidabergs 600-års jubileum och öppnar för allmänheten till helgen. Starten är vid badplatsen, där även en större yta är plogad för de minsta och för de som vill spela bandy.

Skridskobanan kommer att plogas och underhållas inför varje helg i en månad framåt. Den 4 km långa banan startar vid badplatsen och går vidare mot Villan, Åtvidabergs golfbana och rundar Heleneö för att sedan gå tillbaka utmed slottet, templet och solkanonen. Skridskobanan visar upp Åtvidabergs vackra natur och omgivning ur en annan synvinkel än den du kanske är van vid.

Vid starten finns en större yta plogad för de minsta och för de som vill spela bandy. Vid bryggan kan skridskor snöras på och det finns även möjlighet till korvgrillning i närheten.

Parkerar gör du enklast vid Bysjön/Kanonvallen.

Is och säkerhet
Isens tjocklek är 20 cm. Vid startplatsen för banan finns en skylt med information om istjocklek och plogning samt en karta över banan. På kommunens hemsida under 600-års jubileet och På gång kommer även istjocklek och senaste plogning att finnas.
Banan är uppförd och drivs av Åtvidabergs kommun.

Att vistas på naturis är härligt men innebär en risk och personligt ansvar. Isdubbar och annan säkerhetsutrustning rekommenderas. Läs mer om säkerheten på www.llk.se

Välkommen till en trevlig stund på Bysjön!

Du kan klicka på bilden så förstoras den

Kjell Johansson plogar banan

Utstakning och mätning av banan är gjord av Rick Veen

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-01-17
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se