Åtvidabergs kommun

Premiär för Åtvidabergs kulturvecka

På lördag inleds Åtvidabergs kulturvecka med en konsert av världspianisterna Peter och Patrik Jablonski i Kulturhuset. Under veckan uppträder också Lana Brunell och Gunnar Cedersund från "Shall we dance" när Kulturskolan ger konsert för världens barn.

Det är första gången kulturveckan arrangeras men tanken är att den ska återkomma varje år för att lyfta fram mångfalden av musik, konst och arkitektur i bygden.

Ella Fronczak som är biblioteks- och kulturchef och initiativtagare till kulturveckan, berättar att alla medborgare har haft möjlighet att få komma med förslag till aktiviteter under kulturveckan. Många förslag har kommit in och en del av dem har varit riktigt bra och bokats in.

- Det viktigaste tycker jag är att hela kommunen engagerar sig. I hela bygden finns ett stort kulturellt intresse och många duktiga, aktiva utövare.   

I lanthandeln i Björsäter kan man titta på konst under tiden man handlar. Oljemålningar, akvareller och statyetter kommer finnas uppställda bland bröd, frukt och flaskor i butiken.

Extra glad är Ella också för att det just har blivit klart att Lana Brunell och Gunnar Cedersund, som vann danstävlingen Shall we dance, kommer att uppträda under Kulturskolans konsert för världens barn på lördagen den 17 oktober. Lana och Gunnar bjuder både på dans, sång och musik.

För att läsa programmet med de olika aktiviteterna under kulturveckan klicka här.PDF

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2009-10-09
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se