Åtvidabergs kommun

Öppet hus och invigning av Långbrotts nya förskola

De nya moderna, pedagogiska lokalerna och den häftiga utemiljön, som ska stimulera barnens egna tankar och idéer, visas upp under öppet hus lördagen den 7 mars klockan 10-12. Förutom rundvandring i förskolan så bjuds det på clownteater och mingel. Förskolan kommer även att invigas officiellt under öppet hus. Alla hälsas välkomna!

Den nybyggda förskolan öppnade i december 2014. Invändigt finns i mitten av byggnaden ett större torg, en slags gemensamhetsyta, där en scen ryms som kan användas för t ex teater eller uppträdanden. Förutom torget finns även matsal och ett pedagogiskt kök som används till att både baka i och jobba med färg, form och lera.

Barnens egna tankar och idéer har uppfyllts vid skapandet av utomhusmiljön. Och kanske har barnen på Långbrotts förskola en av Sveriges häftigaste utomhusmiljöer? Den är skapad för att väcka nyfikenhet och kan användas på många olika sätt. Här hittar man t ex en kulle där man kan sitta och ”chilla”, rulla nerför eller använda till pulkaåkning. Här finns sandlåda med klätterträd gjorda av ekstockar, träd som sparats för att utformas som en naturlig och spännande äventyrsmiljö med ekstockar som bildar en utmanande hinderbana och därtill en mysig trädkoja och åtta-formig trampcykelbana med mera.

I samband med öppet hus så underhåller barnkör från Kulturskolan och det bjuds på clownteater och rundvandring i förskolan.

Kom och passa på att titta in i den nya häftiga förskolan med den spännande utomhusmiljön!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2015-03-02
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se