Åtvidabergs kommun

Ny vård- och omsorgschef i kommunen

Linda Ljungqvist heter nya chefen för vård- och omsorgsförvaltningen i Åtvidabergs kommun. Linda började för drygt en vecka sedan och kommer närmast från en tjänst i Motala kommun där hon var chef för äldreomsorgen.

Linda Ljungqvist, ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen

- Mitt första intryck av Åtvidabergs kommun är att det finns en sådan positiv anda och att det är en kommun i utveckling, berättar Linda Ljungqvist. Jag har ett riktigt spännande jobb att se fram emot!

Vad blir det första du tar tag i som ny vård- och omsorgschef?
- Det blir att titta på utredningen om LOV (lagen om valfrihet) och ett eventuellt införande av LOV. Sedan är hemsjukvårdsreformen ett stort projekt där kommunen tar över ansvaret för hemsjukvården från landstinget vid årsskiftet.

Vilka är de viktigaste frågorna i framtiden?
- Det finns många viktiga framtidsfrågor och vi kommer fortsätta att jobba med kunden i fokus, det är viktigt. Målsättningen är också att Åtvidaberg ska vara en föregångskommun, se möjligheter och våga nya lösningar.

Till vardags bor Linda med sin familj i Linköping. Fritiden ägnas bland annat åt att umgås med vänner och att vistas i naturen eller att ta en tur på hästryggen.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-05-14
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se