Åtvidabergs kommun

Ny turist- och kulturchef

Anna-Lena Grusell heter kommunens nya turist- och kulturchef. Anna-Lena kommer från Dalarna och närmast från en tjänst som chef för besöksservice vid Falu Gruva. Att utveckla besöksnäringen, turistbyrån och på sikt ett nytt kulturcentrum är frågor som Anna-Lena kommer jobba mycket med.

- Mitt första intryck av Åtvidaberg är att det finns så många härliga och trevliga människor. Jag har känt mig väldigt välkommen överallt, säger Anna-Lena Grusell. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med alla medarbetare och andra människor i kommunen. 

Anna-Lena började sin tjänst i början av september. Hon kommer från Dalarna och har jobbat länge med besöksnäring och kulturfrågor i olika sammanhang, bland annat vid Falu Gruva där hon var chef för besöksservice, det vill säga besök, butik, försäljning, konferens och kommunikation. Anna-Lena har också jobbat i Östergötland tidigare, på Vildmarkhotellet i Kolmården, med affärsutveckling, marknadsföring och försäljning och var med och skapade den afrikanska safaricampen

Hur ser du på din nya tjänst som turist- och kulturchef i Åtvidabergs kommun?
- Det är fantastiskt spännande att få bygga upp den här nya tjänsten och att få fortsätta utveckla det som påbörjats inom besöksnäringen och att utveckla den nya turistbyrån i samspel med olika aktörer. Målsättningen är att sätta Åtvidaberg ännu mer på kartan. Jag vill också utveckla aktiviteter med föreningarna i Åtvidaberg. Andra viktiga framtidsfrågor är ett nytt kulturcentrum, berättar Anna-Lena.

Till vardags bor Anna-Lena på landet där hon har både häst och kaniner. Fritiden ägnas åt familjen, läsa böcker och träningscykling. Senaste tävlingen var i helgen då hon deltog i Gotland runt, 360 km, på två dagar.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-09-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se