Åtvidabergs kommun

Nytt utseende på hemsidan

Kommunens hemsida har fått ny grafisk design. Den stämmer nu överens med den grafiska profil, nya designen, som kommunen antog vid årsskiftet. Dessutom har sidan tillgänglighetsanpassats enligt nationella krav.

Vissa förändringar och omplaceringar har skett, främst på startsidan. Syftet är att sidan ska vara mer användarvänlig och lättläst men också anpassad för så kallat 24-timmars samhälle, med e-tjänster på nätet som är tillgängliga dygnet runt, något som utvecklas och successivt håller på att införas inom myndigheter, kommuner och landsting i Sverige.
 
Nytt är till exempel fliken Arbete som är under uppbyggnad där du så småningom kommer att hitta information om kommunen som arbetsgivare, lediga jobb med mera. Likaså kommer talande webb, med möjlighet att lyssna till det som står på hemsidan, att finnas och självbetjäning där du kan komma direkt till e-tjänster och blanketter att fylla i. Dessa sidor kommer att byggas upp och utvecklas mer och mer i framtiden.
Under e-tjänster finns även "dexter" där man kan välja barnomsorg direkt via vårt verktyg på webben. Turistinformation och evenemangskalender hittar man genom att klicka på det grönvita informationsmärket till höger på startsidan.
 
Fler och fler "finesser" och information kommer successivt att läggas ut på hemsidan under de närmaste månaderna. Surfa gärna runt och bekanta dig med förändringarna.  
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-08-30
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se