Åtvidabergs kommun

Ny förvaltningschef och biträdande ekonomichef

Två nya chefer har börjat sina tjänster i Åtvidabergs kommun under oktober månad. Rikard Spalle är ny chef för fastighetsförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen och Sofie Malm Höglund, redovisningsekonom i kommunen, går in i en ny roll som biträdande ekonomichef.

Rikard Spalle, ny förvaltningschef

Rikard Spalle kommer närmast från en tjänst som VD för Kårservice i Linköping där han förutom att ha huvudansvar för budget, ekonomi och personal även hade uppdrag att driva utvecklingsarbete och jobba strategiskt med lokal- och fastighetsfrågor.

Ditt första intryck av Åtvidaberg?
- Det är den trevliga miljön och de trevliga människorna. Jag trivs jättebra!

Det är mycket att sätta sig in i som ny chef för två förvaltningar och få en helhetsbild så att förvaltningarna kan styras på ett bra sätt.

Vilka är de viktigaste frågorna att ta tag i?
- De viktigaste frågorna just nu och för framtiden är dels övergripande att få till en stabil och förbättrad ekonomi, men också för fastighetsförvaltningen att se över fastighetsbeståndet , klassificera fastigheterna och utveckla underhållsplaner. För samhällsbyggnadsförvaltningen är det viktigt att få klart Bysjöstrandprojektet så snart som möjligt och att skapa resurser för gatuunderhållet i kommunen, säger Rikard Spalle.

Rikard bor med sin familj i Linköping. Fritiden ägnar han åt att umgås med familjen. Andra intressen är utförsåkning, sporadisk golf och styrketräning. Varje morgon innan han åker till jobbet promenerar han, likaså före frukost varje helg.
- Jag måste göra det, oavsett väder! Det är mitt sätt att komma igång och börja dagen på ett bra sätt. Fast det är klart, det är inte alltid så upplyftande när det är minus 17, kolsvart och snålblåst…

Sofie Malm Höglund tar steget från redovisningsekonom till biträdande ekonomichef

Biträdande ekonomichef
Sedan mitten av oktober är Sofie Malm Höglund biträdande ekonomichef i kommunen. Sofie har jobbat som ekonom i Åtvidabergs kommun sedan 2005 med ansvar för redovisning och bokslut samt support mot de olika förvaltningarna. Sofie kommer att ha kvar de arbetsuppgifterna men kommer som biträdande ekonomichef även att ha ansvar för ekonomienhetens verksamhet och ekonomi.

Delat ansvar
Ansvarsfördelningen på ekonomienheten kommer nu vara uppdelad så att kommunens ekonomichef, Stefan Nilsson, kommer jobba med strategiska frågor och biträdande ekonomichef, Sofie Malm Höglund med operativa frågor, som till exempel årsredovisning och internkontroll. Sofie kommer också ta större ansvar i budgetarbetet och ha ansvar för personalen på ekonomienheten.
- Det här är en ny utmaning för mig och det ska bli spännande att jobba med chefskap och ledarskapsfrågor. Det är något som jag kan ha nytta av i framtiden, vad jag än sysslar med, säger Sofie.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-10-25
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se