Åtvidabergs kommun

Ny bibliotekschef

Karolina Antonsson heter kommunens nya bibliotekschef. Karolina började för drygt en vecka sedan och kommer närmast från en tjänst som bibliotekarie i Tranås kommun. 

Karolina Antonsson, ny bibliotekschef

Karolina Antonsson, ny bibliotekschef

-Jag ser en spännande utmaning framför mig med en nystart av biblioteket och uppbyggnaden av kulturcentrum i den fantastiska miljön som finns i Facetten-området, säger Karolina Antonsson och fortsätter:
-Jag gillar att kommunen satsar på att ta vara på den gamla miljön och gör något med den som blir tillgängligt för alla. Det är oerhört vackert både i naturen och i samhället här.

Hur vill du utveckla biblioteket?
-Jag vill göra det ännu mer attraktivt och öppet för åtvidabergarna, göra det tydligare med vilka resurser som finns och öka samarbetet med andra aktörer i samhället. Det är också en stor utmaning att kunna möta de nyanländas behov, samt öka intresset för läsning och att få biblioteket till en plats att mötas på för olika kulturverksamheter.

Vad är det första du kommer att ta tag i som ny bibliotekschef?
-Det blir att förbereda för flytten till kulturcentrum nästa år och att upprätta en biblioteksplan utifrån de styrdokument som finns. En slags guide för det dagliga arbetet där vi tänker visionärt, ser möjligheter och vågar nya lösningar.

Karolina är både utbildad lärare och bibliotekarie och jobbade för tio år sedan på gymnasiebiblioteket i Åtvidaberg under ett år. Till vardags bor Karolina med familj i Linköping. Fritiden ägnas bland annat åt litteratur, kultur och friluftsliv.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2016-08-29
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se