Åtvidabergs kommun

Nya landshövdingen på besök

Östergötlands nya landshövding, Elisabeth Nilsson, var på besök i Åtvidaberg igår. Representanter för kommunen berättade om vision, samarbete och nya exploateringsområden för landshövdingen som ville få en uppfattning om kommunen.

Landshövding Elisabeth Nilsson och representanter från kommunen

Det var ett strålande väder som mötte landshövding Elisabeth Nilsson och länsrådet Magnus Holgersson när de kom till Åtvidaberg. Samtalsämnena var många under dagen. Landshövdingen fick en presentation av kommunens historia och organisation. Därefter berättade kommunchef Karin Olanders och biträdande kommunchef Kerstin Skarin om Åtvidabergs nya vision och hur man tillsammans jobbar med näringslivet och den strategiska gruppen för att utveckla orten och få befolkningen att öka.

Stadsarkitekt Raymond van der Heijden i samtal med Elisabeth Nilsson

Turen gick sedan till eklandskapet där kommunens stadsarkitekt Raymond van der Heijden mötte upp och samtalet ledde in på framtidsfrågor som exploatering av nya, tänkbara  bostadsområden. Raymond van der Heijden berättade för landshövdingen om hur man kan behålla eklandskapet och samtidigt få in bebyggelse på ett naturligt sätt, vilket skulle vara en nisch för Åtvidaberg. Som ett exempel visades området Peggen.
Elisabeth Nilsson fick också ta del av planerna kring ett nytt kulturcentrum runt Åssa-området. Ambitionen är att bygga ihop Åssa-gården med kulturhuset, Ålundamagasinet och röda ladan på ett spännande sätt och att även flytta biblioteket till området för att få ett helt kulturcentrum.
 
Besöket i Åtvidaberg avslutades med lunch på Villan med representanter för näringslivet.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-06-17
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se