Åtvidabergs kommun

Norrköpings symfoniorkester gästar Åtvidaberg

Norrköpings symfoniorkester premiärspelar torsdag 1 oktober klockan 19.00 i MUMS-lokalen som ligger vid Åssagården, mitt i hjärtat av Åtvidabergs historiska industrikvarter. Symfonikerna kommer att bjuda på det bästa ur den nordiska musikskatten under ledning av dirigent Michael Bartosch. Biljetter säljs på Åtvidabergs biblioteket från och med fredag 11 september, pris 145 kr inklusive fika under pausen i Åtvidabergs Bruks- och Facitmuseum. Först till kvarn gäller.

Norrköpings Symfoniorkester - som förkortas SON - grundades 1912 och har idag 85 musiker. Hemmascen är De Geerhallen i Norrköping, där ges runt 70 konserter varje år. Orkestern besöker årligen andra scener i länet och det här är första gången som Åtvidabergs kommun och Norrköpings symfoniorkester arrangerar en konsert i den före detta verkstadslokalen som iordningställdes som utställningslokal med industrikänsla till 600-års jubileet.

Tisdagen den 29 september bjuder Åtvidabergs kommun på två skolkonserter som vänder sig till årskurs 3-6. Läs mer om skolkonserterna här.

– Möjligheten att bjuda in SON till Åtvidaberg lyftes upp i samband med arbetet med den nya regionala kulturplanen. När vi sedan kontaktade Symfoniorkestern och fick erbjudandet att anordna både en kvällskonsert och två skolkonserter tillsammans med symfoniorkestern kände vi att detta var något vi vill satsa på under 2015, säger turism- och kulturchef Anna-Lena Grusell.


Foto: David Einar


NORDISKA PÄRLOR i MUMS-lokalen 1 oktober 19.00.
En del av materialet som framförs under kvällen finns med på den storsäljande SON-skivan “Nordic Classical Favourites” som tilldelades en guldskiva 2008.

DIRIGENT Michael Bartosch
SOLIST Eva Pettersson Veltman fagott
PROGRAMPRESENTATÖR Tanja Orraryd

PROGRAM
Rangström - ur Vauxhall
Larsson - ur Pastoralsvit
Grieg - ur Peer Gynt
Berwald Konsertstycke för fagott och orkester
Lindberg - Tre dalmålningar
- paus 20 min - Kaffe och kaka serveras i Åtvidabergs Bruks- och Facitmuseum.
Lumbye - Champagnegalopp
Sibelius - Andante festivo
Halvorsen - Bojarernas intågsmarsch
Järnefelt - Preludium för liten orkester
Nilsson - Arctic Air
Söderman - Svenskt Festspel

Konsertlängd: cirka 1:45 h 

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-09-11
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se