Åtvidabergs kommun

Nomineringarna är klara till årets entreprenöriella samarbetsföretag

Varje år delar barn- och utbildningsutskottet i Åtvidabergs kommun ut pris till en lokal företagare som särskilt bidragit till att främja kontakterna mellan skola och näringsliv. Nomineringarna är nu klara och i november kommer vinnaren att utses

Nomineringar 2016

 

ICA Supermarket Åtvidaberg
”Vi kollar med ICA” är en ofta återkommande replik på gymnasieskolan. Det kan gälla praktikplatser, deltagande i programråd, vår UF-verksamhet eller olika typer av samarbetsprojekt. ICA ställer alltid upp för oss och det uppskattar vi oerhört mycket. Många är de elever som fått sin första kontakt med arbetslivet genom ICA och många är också de som utvecklats vidare under ICA-personalens stöd och ledning. ICA deltar också aktivt i Handelsprogrammets programråd och bidrar till att kvalitetssäkra utbildningen. Vi som arbetar på gymnasieskolan är mycket glada och tacksamma över att ha Peter och hans engagerade personal som samarbetspartner.

Scanfil
Alléskolan nominerar Scanfil till årets samarbetsföretag. Företaget har med stort intresse och engagemang under flera års tid gjort det möjligt för både elever och personal att få en inblick i verksamheten på en av kommunens större arbetsplatser. Vid de givande och inspirerande besöken har många olika yrkesroller inom företaget presenterats i kombination med uppskattad rundvandring i produktionen. Våra elever har fått möjlighet att sätta ämneskunskaper i ett sammanhang, vilket vi tror leder till nyfikenhet hos eleverna och motivation för lärande. Ett samarbete med skolan ses av Scanfil som en naturlig och viktig del av verksamheten.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2016-10-20
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se