Åtvidabergs kommun

Nominerade till Årets pedagog 2017

Åtvidabergs kommun delar varje år ut utmärkelsen årets pedagog. Allmänheten har kunnat nominera sina förslag via kommunens hemsida och vinnaren utses av barn- och utbildningsutskottet. De nominerade är...

Benny Jönsson, Centralskolans fritidshem

Det är sällsynt att man ser en sådan entusiasm, glädje och passion för sitt jobb som Benny har. Han har en fantastisk förmåga att möta upp barnen på deras villkor och nivå. Det verkar snarare som att hans inställning är att han vill förstå barnen än att barnen ska förstå honom. Han går alltid in helhjärtat och noggrant med barnen och finns där för dom i ur och skur. Benny är en toppen pedagog med ett hjärta av guld!

Sofie Schildt, Alléskolan 4-6

Sofie är en mycket engagerad och duktig lärare. Hon har alltid eleverna i centrum och har en otrolig förmåga att anpassa sin undervisning utifrån elevernas behov. Hon är öppen för att prova olika arbetssätt och hon är rik på idéer om hur hon ska lägga upp sina lektioner. Hon är mycket duktig på att använda sig av IKT som ett verktyg i undervisningen. Sofies arbetssätt synliggör lärandet och hennes medvetna arbete motiverar eleverna att utvecklas.

Madeleine Öhlund, Centralskolan.

Madeleine är otroligt mån om att alla elever ska bli sedda och att skolan ska vara en positiv upplevelse för alla både elever och kollegor. Med sin energi är hon en verklig förebild för eleverna hon jobbar med. Maddes styrka är att hon är bra på att ta tillvara på alla elevers egenskaper, hon lyfter vikten av fysisk aktivitet och blandar det med teori. Madeleine bidrar till en positiv arbetsmiljö, hon ser alltid lösningar framför problem.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2017-11-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se