Åtvidabergs kommun

Många företagsbesök under Åtvidaberg Är Öppet

Många tog chansen att besöka företag och organisationer som verkade spännande när Åtvidaberg i fredags öppnade upp för lokala, regionala och globala företag och privatpersoner. Flertalet aktiviteter uppskattades och lockade många, som exempelvis provkörning av grävmaskin.

- Det var ett 20-tal som ville provköra, de flesta tjejer, och att så många var nyfika på att få köra grävmaskin det trodde jag inte, säger Dennis Svensson, Skogshall gräv och entreprenad. Han fortsätter:

- Jag är helnöjd med dagen! Det är roligt att visa upp verksamheten och att kunna locka ut människor att göra något. Det blir en trevlig samhörighet i samhället.

Populär aktivitet under "Åtvidaberg Är Öppet". Foto Dennis Svensson

Mellan klockan 9 och 18 hade företagare och allmänhet möjlighet att besöka ortens företag, föreningar och organisationer. Därtill arrangerades seminarier, visningar av verksamheten på de olika företagen och guidade turer i samhället med Blå tåget. De som var nyfikna på Bysjö strand kunde också kliva in och titta i ett av husen som håller på att byggas. På Turistbyrån, vid Gamla torget, berättade representanter från olika föreningar och organisationer om sina verksamheter.

IBR och Partnertech hade cirka 300 besökare under dagen. De guidade turerna som visade verksamheterna var populära. Toolbox hade 500 besökare och många tittade även in på Rodeco och fick veta mer om lekland och se de olika produkterna som exporteras runt om i världen. I Facetten visades de iordninggjorda lokalerna som står klara för uthyrning. Personal från hemtjänsten visade hur nyckelfri hemtjänst fungerar, som håller på att införas i kommunen. Många besökare passade på att åka med gratisbussarna som gick i en slinga mellan de olika företagen och platserna.

Återkommer nästa år

Marianne Jansson, VD på Näringslivscentrum som var huvudarrangör, är nöjd med dagen.

-De flesta är nöjda. Det är kul att ett 80-tal företagare medverkar. Vissa företag fick många fler besökare än de hade förväntat sig. De flesta jag har pratat med vill att vi gör om det nästa år och då ska vi göra det ännu bättre! Det här var första gången. Det blev mycket bra och nya idéer har redan kommit från företagare med förslag på hur man kan utveckla konceptet till nästa år.

-Vi har också vunnit mycket i det fortsatta arbetet tillsammans genom att ha samlats i en gemensam sak. Det är kul och inspirerande för framtiden!

Foto Marianne Jansson

Foto Mariane Jansson

Seminarium om vilka framgångsfaktorer som ligger bakom att man lyckas i sin verksamhet

En titt in i ett av husen som håller på att byggas vid Bysjö strand väntar. Foto Malin Forsling Parborg

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2015-09-07
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se