Åtvidabergs kommun

Louise Nilsson årets Åtvidabergspedagog

Under väldigt speciella förhållanden, utan idrottssal och med begränsade materiella förutsättningar har Louise Nilsson, idrottslärare på Grebo/Björsäter skola, lyckats öka elevernas intresse för fysisk aktivitet och hälsa. Därför utses hon till Åtvidabergspedagogen 2011.

Louise Nilsson

- Det är jätteroligt att få uppskattning för det man gör, säger en glad Louise. Det var kul bara att bli nominerad och nu är man dessutom utsedd till årets pedagog! Både arbetskamrater och barn har gratulerat mig idag. Jag känner också att det har varit värt att vänta på den nya fina gymnastiksalen vi har fått i Grebo.

Louise kommer att få ta emot utmärkelsen under kommunfullmäktiges sammanträde idag.
Utmärkelsen Åtvidabergspedagogen har delats ut av barn- och utbildningsutskottet i Åtvidabergs kommun sedan 1995. Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp nominerar förslag på lärare som har bedömts särskilt framgångsrika i sitt arbete med verksamhetens prioritering av de sju nyckelområdena för ökad måluppfyllnad.
 
Motivering till årets Åtvidabergspedagog
Louise har under väldigt speciella förhållanden, utan idrottssal och med begränsade materiella förutsättningar lyckats öka elevernas intresse för fysisk aktivitet och hälsa. Med sitt engagemang och helhetssyn på elevernas lärande har Louise övergett en konventionell idrottsundervisningstradition och istället låtit elevernas drivkraft och kreativitet vara ledstjärnan i undervisningen.
Louise har engagerat föräldrar och föreningar i sin strävan att stimulera och motivera elevernas nyfikenhet. Louise har lyckats med konststycket att öka kvalitén, nå en högre kunskapsutveckling med mindre resurser. Louise kreativitet och framåtanda gör henne till en god förebild för priset som årets Åtvidabergspedagog!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-12-14
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se