Åtvidabergs kommun

Lennart Haraldsson prisas för sin tillgänglighet som politiker

Kommunalrådet Lennart Haraldsson uppmärksammas av Östgöta Correspondentens lokalredaktion i Åtvidaberg för sin suveräna telefonkultur och extremt höga tillgänglighet som politiker. Han tilldelades idag utmärkelsen "Den gyllene telefonen".

Lennart Haraldsson med "Den gyllene telefonen" ett bevis på hög tillgänglighet

Vad betyder det för dig att få en sådan utmärkelse?
- Det är ett bevis på att jag har nått målet att vara tillgänglig. Det ingår i politikens roll att vara tillgänglig och möta både press och medborgare.

Svarar du alltid i telefonen oavsett tid och dag?
- Ja, det gör jag. Men av naturliga skäl är jag inte tillgänglig jämt. Har jag inte möjlighet att svara just då så tittar jag på numret, om det visas, och ringer upp när jag får tid. Har man pratat in ett meddelande så ser jag till att jag svarar.

Om du nästan alltid är tillgänglig, känner du ändå att du har någon fritid?
- Ja, det tycker jag att jag har. Även om samtalen blivit många fler de sista åren, mycket i takt med ökat mobilanvändande, sms och mejl.

Den gyllene telefonen överlämnades av lokalreportrarna Lotta Willsäter och Torbjörn Gustavsson med utmärkelsen som lyder:

"Lennart Haraldssson tilldelas idag Östgöta Correspondentens utmärkelse "Den gyllene telefonen" för en särklassigt utomordentligt suverän telefonkultur. För en extremt hög tillgänglighet, ett föredöme att anamma för efterträdare."

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-11-19
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se