Åtvidabergs kommun

Lars Håkansson utsedd till Årets lärare

Lars Håkansson, lärare på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg, har utsetts till Årets lärare i Ung Företagsamhet i Sverige. Segern innebär också att Lars kan få möjlighet att representera Sverige internationellt.

- Jag är överraskad och glad, utbrister Lars Håkansson efter segern i Ung Företagsamhet som hölls på Stockholmsmässan igår.
- Jag har alltid tyckt att vi har varit bra på ungt företagande och jag har jobbat för att lyfta fram eleverna på skolan och haft fokus på att det ska gå bra för dem. Jag åkte till Stockholm för att stötta och se våra elever, Hanna Gunnarsson och Josefine Konradsson, tävla och så vinner jag! Jag är förvånad men stolt, säger Lars Håkansson.

Lars har ett stort engagemang i sina elever på skolan. Att se ungdomarna försöka skapa något eget och se stoltheten hos dem när de lyckas är det som sporrar honom att vilja hjälpa de vidare framåt i företagandet eller att det ska leda till en anställning någonstans.
Lars tror att det som gör honom till en bra lärare är att han kan engagera människor utanför skolan i ung företagsamhet och att han har lätt för att skapa kontakt.

På Bildningscentrum Facetten jobbar Lars Håkansson och kollegan Lars Eklund tillsammans med ung företagsamhet. Nästa år kommer ytterligare tre lärare på skolan att jobba med ungt företagande.

Juryns motivering till valet av Lars Håkansson var: "Den här läraren har bidragit starkt till den viktiga kopplingen mellan skola och näringsliv. Läraren har varit delaktig i att bygga upp en organisation som strukturerat jobbar med att sammanföra skola och näringsliv och som via den lokala kickoffen möjliggör träffar mellan de unga spirande UF-företagen och redan etablerade företag. Årets Lärare 2009 har visat en stor förmåga att under många år inspirera och vägleda sina elever genom deras resa att utveckla UF företag samtidigt som läraren ger sina UF medarbetare av sin energi och engagemang. Därför är det med stor glädje vi utser Lars Håkansson till Årets UF lärare".

Förutom diplom så fick Lars Håkansson en språkkurs, en kurs i laganda och en tennisboll signerad av Stefan Edberg i pris.

Eleverna Hanna Gunnarsson och Josefine Konradsson från Bildningscentrum Facetten som representerade Östergötland med sitt UF-företag Season gick inte vidare till final i klassen Bästa Företag. De har gjort en almanacka med roliga bilder på ÅFF-spelare som trixar med bollen och sålt reklamplats på kalendern. De hoppas på att företag eller föreningar ska nappa på deras affärsidé.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2009-05-22
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se