Åtvidabergs kommun

Landshövdingen på besök i Åtvidaberg

Landshövding Björn Eriksson reser tillsammans med sin fru Helena runt i länets kommuner för att säga tack och göra en summering av samarbetet genom åren innan han slutar som landshövding i höst. I veckan var det Åtvidabergs tur.

På initiativ av Länsstyrelsen så ville landshövding Björn Eriksson träffa komunledningen i Åtvidaberg. I måndags eftermiddag inledde han sitt besök i kommunen med att träffa veterangänget i Missmyra för att prata idrott.
Därefter blev det middag tillsammans med kommunledningen på Villan i Åtvidaberg där ungdomar från Kulturskolan spelade och underhöll. Helena Eriksson framförde ett tack och underströk vikten av att ungdomar får möjligheten att sjunga eller spela något instrument. Hon poängterade att det är grunden till ett rikt kulturliv.

 

Ungdomar från Kulturskolan underhåller. Foto: Mariethe Larsson

Ungdomar från Kulturskolan underhåller. Foto: Mariethe Larsson

Landshövding Björn Eriksson

Landshövding Björn Eriksson

Landshövding Björn Eriksson berättade att det som kännetecknar Åtvidaberg är alla byalag och att en Åtvidabergare av tradition är med i flera olika föreningar. Enligt Björn Eriksson är Åtvidaberg en av Sveriges främsta kommuner när det gäller föreningsliv. Dessutom framhöll landshövdingen Åtvidabergs goda småföretagaranda, att ha klarat omställningen från att vara beroende av en världskoncern till småföretagande och att även vara bäst i länet när det gäller ung företagsamhet. Han berömde också Åtvidaberg för arbetet med minnet av förintelsens dag.
Kvällen avslutades på Kopparvallen med fotbollsmatch mellan Åtvidabergs FF och IFK Norrköping där Björn Eriksson fick en stor applåd för sin tid som landshövding i Östergötland.
Björn Eriksson intervjuas på Kopparvallen av Leif Ihreskog

Björn Eriksson intervjuas på Kopparvallen av Leif Ihreskog

Samtal med supporter på läktaren

Samtal med supporter på läktaren

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2009-05-25
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se