Åtvidabergs kommun

Kostnadsfri uppkoppling på Stortorget

Åtvidabergs kommun erbjuder trådlös Internetuppkoppling på Stortorget. Surfningen gäller för alla och är gratis. Syftet är att erbjuda både invånare och turister möjlighet att från torget kunna ta del av både kommun- och turistinformation.

Digital mötesplats
När Stortorget i Åtvidaberg gjordes om för snart ett år sedan ville kultur- och samhällsbyggnadsförvaltning ha ett "Levande torg". Uppdraget gick till kultur- och fritidschefen Ella Fronczak att göra torget levande. Resultatet blev en digital mötesplats där alla som har en dator eller mobiltelefon kan komma ut på nätet gratis.
- Ett torg är en perfekt mötesplats och möten kan ske även på nätet, säger Ella Fronczak. Det finns behov av allmänna datorer och Internetuppkoppling. Alla har inte egna datorer och en del av dem som har det saknar bredbandsanslutning.
 
På biblioteket finns fyra allmänna datorer som flitigt används av människor till att betala räkningar och söka information på nätet. Nu utökas möjligheterna genom "Levande torg".
På Stortorget kan man sitta och söka kommuninformation, besöksmål, logi och även hitta erbjudanden från butikerna i Åtvidaberg. Satsningen riktar sig både till medborgare och turister.
 
Kommunens modem
- Det finns tre modem utplacerade som samverkar och gemensamt täcker hela torget. Kapaciteten är stor. När man surfar kommer frågan om val av modem och då kan man välja kommunens som heter "Torget". Efter godkännande av kommunens regler öppnas en startsida där man kan surfa runt bland information och olika erbjudanden med mera, berättar Ella Fronczak.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-06-01
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se